Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ο Δικηγορικός Σύλλογος για την εκτός σχεδίου δόμηση

Ο Δικηγορικός Σύλλογος για την εκτός σχεδίου δόμηση

Ο ΔΣΚ προ ενός έτους περίπου, είχε παρέμβει, ώστε μετά την κατάργηση των οικοδομικών αδειών στα εκτός σχεδίου οικόπεδα, μικρότερα των 4.000 τ.μ. (δηλαδή των 750 τ.μ., των 1.200 τ.μ. και των 2.000 τ.μ.), να μπορούν να κατοχυρωθούν όσες το δυνατόν περισσότερες οικοδομικές άδειες.

Πράγματι η Κυβέρνηση επέτρεψε ώστε να μπορούν, εντός μιας μεταβατικής προθεσμίας, να υποβληθούν σχετικά αιτήματα και να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου, συγκεκριμένα έως την 09/12/2022.

Χορηγήθηκε δε έτερη προθεσμία έως την 30/09/2023, μέσα στην οποίαν θα έπρεπε να συμπληρωθούν οι Φάκελοι των αδειών αυτών, ώστε να εγκριθούν.

Όμως ο φόρτος της εργασίας των Υπηρεσιών Δόμησης, οι πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, η περιπλοκότητα των τεχνικών διαδικασιών και το κόστος αυτών, δεν επέτρεψαν να «τρέξει» το ως ανω χρονοδιάγραμμα, με αποτέλεσμα σήμερα, 3 μέρες προ της λήξεως της εν λόγω προθεσμίας, να εκκρεμούν 11.000 περίπου άδειες αυτού του είδους σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα οι περισσότερες από αυτές αφορούν τα Ιονία Νησιά και την Κρήτη.

Κατόπιν αυτών είναι απολύτως απαραίτητο να χορηγηθεί άμεσα, τουλάχιστον 6μηνη παράταση της προθεσμίας της συμπλήρωσης των φακέλων των εκκρεμουσών αδειών στα εκτός σχεδίου οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων, καλούμε δε άμεσα τους αρμόδιους φορείς της Κερκυρας να ευαισθητοποιηθούν προς την κατεύθυνση αυτή και να αιτηθούν το αυτό, άλλως δικαιώματα συμπολιτών μας νομοτελειακά κινδυνεύουν να απωλεστουν.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή