Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ο Δημήτρης Μπιάγκης για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ο Δημήτρης Μπιάγκης για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Σε γραπτή του δήλωση εν όψει του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί έναν από τους πυλώνες της δημοκρατίας μας που ανδρώθηκε και έλαβε περιεχόμενο μέσα από τις πολιτικές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Β’ βαθμός αιρετής τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο). Κύριο μέλημα της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης η αδήριτη ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τα προβλήματά τους και να σχεδιάζουν το μέλλον τους.

 

Σε καμμιά περίπτωση τούτος ο θεσμός δεν μπορεί να καθοδηγείται μόνο από κομματικές εξαρτήσεις και την πολιτική ταυτότητα των επικεφαλής των αυτοδιοικητικών αρχών, ούτε μπορεί να αποτελεί εχέγγυο χρηματοδοτήσεων, κυβερνητικής στήριξης και απλόχερης ανάπτυξης η τυφλή κομματική υποταγή στα κελεύσματα της εκάστοτε κυβερνώσας παράταξης.

 

Οι πόροι που διαχειρίζονται οι αυτοδιοικητικές αρχές δεν μπορούν να μπουν σε παραταξιακά καλούπια. Όσοι δε, διατείνονται, πως η κομματική ταυτότητα του εκάστοτε Περιφερειάρχη αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν να περάσουν τη στενωπό της στήριξης της Πολιτείας, τότε πραγματικά ευτελίζουν τον ίδιο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και προσβάλουν τις τοπικές κοινωνίες αναιρώντας την κρίση τους.

 

Σε τούτες τις εκλογές που ολοκληρώνονται την Κυριακή στην Περιφέρειά μας υπάρχουν δυο επιλογές, της ίδιας πολιτικής απόχρωσης, με ανθρώπους που υπηρετούν τον ίδιο χώρο, τις ίδιες αξίες και ιδανικά. Με τη στάση και τις ενέργειές της η Κυβέρνηση, τορπιλίζει καταστροφικά το θεσμό και στηρίζει με σθένος μια αποτυχημένη απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, οδηγώντας τους πολίτες στη μόνη επιλογή που απομένει πέραν της στυγνής κυβερνητικής. Εμείς, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση που δεν αποτελεί το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, αλλά διαχειρίζεται μια λαϊκή τοπική εντολή, υπηρετώντας πρώτα και κυρίαρχα τον τόπο της και όχι το κόμμα και τις επιδιώξεις του”.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή