Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ο Δημήτρης Μπιάγκης για την ημέρα μνήμης των γεγονότων των Ιμίων: “Για όλους τους ήρωες της χώρας που πετούν για μας”

Ο Δημήτρης Μπιάγκης για την ημέρα μνήμης των γεγονότων των Ιμίων: “Για όλους τους ήρωες της χώρας που πετούν για μας”

Ο Δημήτρης Μπιάγκης, Βουλευτής Ν. Κέρκυρας & υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εθνικής Άμυνας και του Τομέα Εθνικής Άμυνας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για την ημέρα μνήμης των γεγονότων των Ιμίων σε δήλωσή του σημειώνει:

«Σήμερα, συμπληρώνονται 28 χρόνια από την αμφισβήτηση της Ελληνικής θαλάσσιας κυριαρχίας από την Τουρκία που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 1996, με αφορμή την προσάραξη πλοίου στις βραχονησίδες των Ιμίων.

Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη εκείνων των ηρώων που έπεσαν τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 1996 στο βωμό του καθήκοντος υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας: τον Υποπλοίαρχο, Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Υποπλοίαρχο, Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Κερκυραίο Αρχικελευστή, Έκτορα Γιαλοψό. Η τραγική απώλειά τους αποτελεί ίσως την πιο τρανή απόδειξη για την αυτοθυσία που χαρακτηρίζει τους Έλληνες, όταν καλούνται να υπερασπιστούν την πατρίδα μας και τα ιδανικά της ελευθερίας και ανεξαρτησίας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Σήμερα, διατρανώνουμε την αταλάντευτη πίστη μας στη διεθνή νομιμότητα αλλά και το κυρίαρχο αίσθημα που διακατέχει κάθε πολίτη αυτού του τόπου για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, σε γη, θάλασσα και αέρα.
Διαχρονικά, κεντρική επιδίωξή μας πρέπει να είναι η στρατηγική της ενίσχυσης των διεθνών συνεργασιών, ο εκσυγχρονισμός του αμυντικού μας δόγματος σύμφωνα με τις σύγχρονες εμπειρίες και προκλήσεις από τα πεδία μαχών, η ενδυνάμωση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, ο ποιοτικός εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων και πρωτίστως η στήριξη του πολλαπλασιαστή ισχύος της μαχητικής ικανότητάς τους, ήτοι του έμψυχου δυναμικού τους. Με όραμα, διαφάνεια και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό».

Επιστροφή Στην Κορυφή