Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική »  Ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Στυλιανίδης νέος υπουργός Ναυτιλίας

 Ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Στυλιανίδης νέος υπουργός Ναυτιλίας

Αποδεκτή έκανε ο Πρωθυπουργός την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο νέος υπουργός Ναυτιλίας.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι γεννημένος στη Λευκωσία στις 26 Ιουνίου 1958. Είναι Ελληνοκύπριος πολιτικός και πρώην υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη ΝΔ.

Έχει διατελέσει Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων (2014-2019), συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασθένεια ιού Έμπολα και ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προώθηση και Προστασία των Θρησκευτικών Ελευθεριών και Πεποιθήσεων. Έχει διατελέσει, επίσης, ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014 για την Κύπρο, κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δύο διαφορετικές περιόδους (2013-2014 και 1998-1999) και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου ως βουλευτής του ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013. Το 2012 εξελέγη στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, της οποίας υπήρξε μέλος από το 2006 έως το 2011. Για το έργο και τη δράση του σε μια σειρά από τομείς έχει λάβει σημαντική αναγνώριση και διακρίσεις.

Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το 1984. Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Executive Education in International Development στο JFK School of Government του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια στους τομείς των Πολιτικών Επιστημών, Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Θεσμών. Ομιλεί ελληνικά και αγγλικά.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Ο Χρήστος Στυλιανίδης άσκησε το επάγγελμα του Χειρουργού Οδοντίατρου για περίπου τριάντα (30) χρόνια, μέχρι τον διορισμό του ως Ευρωπαίος Επίτροπος.

Διετέλεσε, επίσης, Επισκέπτης Καθηγητής (Visiting Professor in Practice) στο Τμήμα Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics (LSE) της Μεγάλης Βρετανίας, μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας-Κύπρου και Επισκέπτης Καθηγητής (Visiting International Professor) στο Ruhr Universität Bochum (RUB) Research School της Γερμανίας.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή