Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ο Αν. Καθ. του ΤΞΓΜΔ του Ιονίου Πανεπιστημίου Πασχάλης Νικολάου σε θέση Πρεσβευτή του ιδρύματος Fulbright

Ο Αν. Καθ. του ΤΞΓΜΔ του Ιονίου Πανεπιστημίου Πασχάλης Νικολάου σε θέση Πρεσβευτή του ιδρύματος Fulbright

Σε ρόλο Πρεσβευτή του Ιδρύματος Fulbright (Fulbright Outreach Ambassador) επελέγη πρόσφατα ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας, Πασχάλης Νικολάου. Πρόκειται για ρόλο που αναλαμβάνουν πρώην υπότροφοι του Ιδρύματος (Fulbright alumni), ενώ o ίδιος διετέλεσε υπότροφος Fulbright στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο των ΗΠΑ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Η επιλογή του κ. Πασχάλη Νικολάου στη θέση αυτή αναμένεται ότι θα διευρύνει τους ακαδημαϊκούς δεσμούς του Ιονίου Πανεπιστημίου με ομότιμα Ιδρύματα των ΗΠΑ, ενισχύοντας αμφίδρομα την κινητικότητα φοιτητών/φοιτητριών, διδακτικού προσωπικού και ερευνητών. Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των Fulbright Ambassadors των ελληνικών πανεπιστημίων ως ένα από τα επόμενα στάδια της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης Pharos Summit 2022, στην οποία το ίδρυμά μας είχε και εξακολουθεί να έχει ενεργό συμμετοχή με απτά αποτελέσματα.
Ο ρόλος των πρεσβευτών του Ιδρύματος Fulbright είναι διττός: αφενός αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής για φοιτητές, καθηγητές και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για σπουδές, έρευνα ή/και επαγγελματική κατάρτιση στις Ηνωμένες Πολιτείες ή για προγράμματα υποτροφιών Fulbright, αφετέρου λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος προκειμένου να έρθουν σε επαφή Αμερικανοί υπότροφοι Fulbright με Έλληνες φοιτητές και καθηγητές, προσβλέποντας σε συνεργασία με την ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα.
Οι Έλληνες Πρεσβευτές του Ιδρύματος Fulbright πληροφορούν, συμβουλεύουν και καθοδηγούν τους υποψήφιους υποτρόφους, μεταφέρουν τις προσωπικές τους εμπειρίες από τις σπουδές τους στις ΗΠΑ και προσπαθούν να εξοικειώσουν τους υποψήφιους φοιτητές με το σύστημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενημερώνουν για τις ευκαιρίες που παρέχει το Ίδρυμα Fulbright στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό τομέα, στην Ελλάδα ή τις Ηνωμένες Πολιτείες και βοηθούν τους υποτρόφους να ενσωματωθούν στην πανεπιστημιακή και τοπική τους κοινότητα.
Περισσότερες πληροφορίες για το Ίδρυμα Fulbright καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας των Fulbright Ambassadors, μεταξύ των οποίων και του κ. Πασχάλη Νικολάου, είναι αναρτημένα στον Ιστότοπο του Ιδρύματος Fulbright: https://www.fulbright.gr/en/alumni/get-involved/fulbright-greece-outreach-ambassadors

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή