Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κέρκυρας για τις σχολικές μεταφορές

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κέρκυρας για τις σχολικές μεταφορές

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς σχετικά με το πρόβλημα των σχολικών μεταφορών τονίζει μεταξύ των άλλων ότι: ” συνεχίζεται η διαδικασία και κάθε δρομολόγιο που θα οριστικοποιείται θα ενεργοποιείται άμεσα”. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

“Υπενθυμίζοντας τη διαδικασία σχετικά με τη μεταφορά μαθητών, την Τετάρτη 06/09 και ώρα 14:00 έληξε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών. Η επιτροπή αξιολόγησης προχωρώντας τον έλεγχο δικαιολογητικών σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου ως προς τη μεταφορά μαθητών απεφάνθη ότι από τα 165 δρομολόγια, για τα οποία έχει κατατεθεί φάκελος προσφορών, 29 ολοκληρώθηκαν, 31 βρέθηκαν άγονα και τα 105 βρίσκονται εν αναμονή ολοκλήρωσης της διαδικασίας λόγω ελλείψεων δικαιολογητικών της Τεχνικής Προσφοράς σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής Διαγωνισμού (ασαφή Υ.Δ. τεχνικής προσφοράς, έλλειψη Άδειας Ειδικού Μεταφορέα, Μη κατατεθειμένο πίνακα δρομολογίων ή απουσία δήλωσης οδηγών και συνοδών όπου απαιτείτε, Απουσία αντιστοίχισης δρομολογίων με οδηγούς και συνοδηγούς, Ταυτόχρονη παρουσία οδηγού ή συνοδού σε δρομολόγια που εκτελούνται την ίδια ώρα ακόμα και με διαφορετική κατεύθυνση, Ληγμένες Άδειες Οδήγησης της κατηγορίας ή και του ΠΕΙ, ληγμένα ΚΤΕΟ, ληγμένη Ασφάλεια Οχήματος, έλλειψη Υ.Δ. παραχώρησης οχήματος σε υποψήφιο ανάδοχο κ.λ.).

Ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι από την επιτροπή άμεσα, έτσι ώστε έως την Δευτέρα 25/09 να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, οπότε και να προσχωρήσουμε άμεσα στη συμβασιοποίηση.

Την Παρασκευή 22/09 ενημερώθηκε το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από τον ίδιο τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Συμπόνη, ο οποίος τους εξήγησε αναλυτικά τα θέματα ασφαλείας, τα οποία θα πρέπει να εξασφαλισθούν με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους μεταφορείς.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, πέραν των γνωστών καταστάσεων που προέκυψαν λόγω της μη διευθέτησης του ζητήματος μεταφοράς μαθητών, θέτει ως πρώτη προτεραιότητα το γνώμονα της ασφάλειας μεταφοράς των μαθητών, που αυτή τη στιγμή εξετάζεται από την αρμόδια επιτροπή. Τα πρώτα 17 δρομολόγια ήδη είναι έτοιμα και ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Κάθε δρομολόγιο που θα οριστικοποιείται ως προς τα δικαιολογητικά του, άμεσα θα ενεργοποιείται”.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή