Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ομιλία στις Σιναράδες και περιοδεία στον Άι Γόρδη

Ομιλία στις Σιναράδες και περιοδεία στον Άι Γόρδη

Με επικεφαλής τον Γιάννη Μπορμπότη, υποψήφιο Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και τον Μπάμπη Χαραλάμπους, περιφερειακό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», πραγματοποίησε ομιλία στις Σιναράδες και περιοδεία στον Αϊ Γόρδη.
Κάτοικοι και επαγγελματίες εξέφρασαν την απογοήτευση τους για την κατάσταση που βρίσκεται η περιοχή αλλά και την αγανάκτησή τους για τις προεκλογικές και επικοινωνιακές υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής.
Απασχόλησαν ιδιαίτερα τα ζητήματα των υποδομών, όπως αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία, ύδρευση και αποχέτευση, οδικό δίκτυο, χώροι στάθμευσης, παιδική χαρά και χώροι άθλησης.
Σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού τα σημάδια εγκατάλειψης είναι εμφανή σε κάθε βήμα. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες με προσωπική δουλειά αλλά και δικά τους έξοδα λύνουν όσα προβλήματα μπορούν προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την αδιαφορία του Δήμου.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τα 4 χρόνια που πέρασαν ανέδειξε με εισηγήσεις, ερωτήσεις και παρεμβάσεις πολλά ζητήματα που απασχολούσαν, προσπαθώντας να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που δυσκολεύουν τις ζωές μας: Πιο συγκεκριμένα:
• Το ζήτημα της οδοποιίας τόσο προς τον Αϊ Γόρδη όσο και προς τον Κοντογυαλό.
• Το κίνδυνο από τους βράχους στο δρόμο προς τον Αϊ Γόρδη που μένουν στον αέρα μετά τον Μπάλλο.
• Την ανάγκη κατασκευής ελεύθερου χώρου στάθμευσης στον Αϊ Γόρδη για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού (έγιναν τουλάχιστον 4 παρεμβάσεις για το θέμα)
• Το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων και τη δημιουργία «μικρών χωματερών» προς Αϊ Γόρδη και προς Αερόστατο.
• Το ζήτημα του βιολογικού καθαρισμού στο Σκάφωνα και την έλλειψη δικτύου αποχέτευσης μέσα στο χωριό.
• Την εγκατάλειψη του Αϊ Γόρδη (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, αποκατάσταση των ζημιών στην παραλία), όπου τελικά επιβαρύνθηκαν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής.
• Την έλλειψη νερού ανά περιόδους αλλά και συνολικά την έλλειψη ποιοτικού νερού.

Στα περισσότερα αιτήματά μας, η Δημοτική Αρχή Υδραίου απάντησε γενικά, με ασαφή τρόπο και τελικά δεν έδωσε λύσεις. Στις λίγες περιπτώσεις που ανταποκρίθηκε, το έκανε με μεγάλη καθυστέρηση και πολλές φορές πρόχειρα.
Δίνουμε τη μάχη και στις Σιναράδες να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και «να το πάμε αλλιώς», να μην μετράμε και άλλα χαμένα χρόνια.
Οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι για την Δημοτική Κοινότητα Σιναράδων είναι:
Βασιλάκης Σπύρος
Δουκάκης Νίκος
Πηγής Νίκος

Επιστροφή Στην Κορυφή