Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων στην Χίο

Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων στην Χίο

Tην Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 15, 16 & 17/09/2023 αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε στην Χίο Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Τον Δικηγορικό Σύλλογο Κερκυρας εκπροσώπησε ο Προεδρος του κ. Γιαννης Κοντος.

Παρόντες ήταν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδος, καθώς επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιωργος Φλωρίδης και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιαννης Μπούγας.

Την Παρασκευή 15/09 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης, στο αμφιθέατρο «Ι. Καραλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με σημαντικούς ομιλητές.

Την εκδήλωση χαιρέτησε, μεταξύ άλλων ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδης, ο Σεβ. Μητροπολιτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μαρκος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Νύκτας, ο Δημαρχος Χίου κ. Σταμ. Καρμαντζης, η Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Μ. Λεκακου, ο Προεδρος της Ολομέλειας κ. Δ. Βερβεσός και η Προεδρος του Δικηγορικού Συλλογου Χίου κ. Ανθιππη Ζαννάρα.

Το Σάββατο 16/09 πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στο «Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου».

Παρέμβαση έκαναν οι Υπουργός & Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ.κ. Φλωρίδης & Μπούγας.

Παρών ήταν και ο πρ. υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κ. Ι. Σαλμάς.

Η ολομέλεια συζήτησε και πήρε αποφάσεις σε σημαντικότατα θέματα του δικηγορικού κλάδου και του χώρου της Δικαιοσύνης όπως τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα ποινικής δικης, της επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης, τις κινητοποιήσεις για την τροποποίηση του άρθρου 187ΠΚ (εγκληματική οργάνωση), την εκλογή μελών για την Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης, πορίσματα επιτροπών κ.α.

Στην Ολομέλεια επίσης αποφασίστηκε η έμπρακτη στήριξη των πληγέντων συνανθρώπων μας απο τις πρόσφατες πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Τέλος, η Ολομέλεια ομόφωνα αποφάσισε να μεταβεί αντιπροσωπεία της στην Αλβανία στις 18/09/2023 (οι κ.κ. Βερβεσός και Πα’ι’σιος) και να παραστεί, για συμπαράσταση, στην δίκη του Δημάρχου της Χειμάρρας Φρεντυ Μπελέρη.

 

Την Κυριακή 17/09 η Ολομέλεια επισκέφθηκε το Τσεσμε και την Σμύρνη.

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, τα μέλη της Ολομέλειας ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα σημεία της πόλης, ως προς τον Ελληνισμό, ενώ πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση με το Προεδρείο του Δικηγορικου Συλλογου Σμύρνης (αριθμεί 14.000 μέλη), στην διάρκεια της οποίας έγιναν αντιφωνήσεις και αντηλλαγησαν αναμνηστικά δωρα, μεταξύ του εκπροσώπου της Ολομέλειας κ. Ηλια Κλάπα (Δ.Σ. Πειραιά) και του Τούρκου Προέδρου.

 

Το 3ημερο των εργασιών της Ολομέλειας έληξε αφήνοντας για άλλη μια φορά ένα ισχυρό αποτύπωμα συμπερασμάτων και δράσης, όχι μόνο στα θέματα που απασχολούν το Νομικο κόσμο, αλλά και σε αυτά που απασχολούν τα μείζονα εθνικά ζητήματα και τον Ελληνισμό.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή