Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ολοκληρώθηκε   η  άσκηση «Jointlonian Livex 2023» μεταξύ Αλβανικών και Ελληνικών ναυτικών δυνάμεων στο Ιόνιο

Ολοκληρώθηκε   η  άσκηση «Jointlonian Livex 2023» μεταξύ Αλβανικών και Ελληνικών ναυτικών δυνάμεων στο Ιόνιο

Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου  η κοινή άσκηση «Jointlonian Livex 2023» μεταξύ Αλβανικών και Ελληνικών Ναυτικών Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκε στα νερά του Ιονίου.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Νίκο Peleshi αναφέρει ότι με επίκεντρο τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης στη διεξαγωγή ναυτικών επιχειρήσεων, αυτή η άσκηση αποτελεί τη συνέχιση της περαιτέρω ενίσχυσης των δεσμών ως σημαντική μορφή περιφερειακής συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των Ναυτικών Δυνάμεων των δύο χωρών με διέξοδο στο Ιόνιο Πέλαγος.

Στην κοινή αυτή άσκηση συμμετείχαν 2 πλοία του Αλβανικού Πολεμικού Ναυτικού, το πλοίο lliria Ρ-Ί3Ί και Oriku Ρ-132, καθώς και το πλοίο του Λιμενικού Τρουπάκης Ρ-23.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών στη θάλασσα, τα πλοία πραγματοποίησαν εκπαίδευση σχετικά με τις διαδικασίες για την ανάπτυξη επιχειρήσεων έρευνας-διάσωσης SAR, επιχειρήσεις επιβολής του νόμου, διαδικασίες κράτησης στη θάλασσα, διάφορους

σχηματισμούς ναυσιπλοΐας, ανεφοδιασμό στη θάλασσα, στενή προστασία των πλοίων από ασύμμετρες επιθέσεις.

Η άσκηση διεξήχθη με βάση τις τυπικές διαδικασίες του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή ναυτικών επιχειρήσεων.

Στην τελετή λήξης της δραστηριότητας στο λιμάνι των Αγίων Σαράντα, την άσκηση παρακολούθησαν από κοντά στη θάλασσα ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχος Adnand Agastra, καθώς και ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Ναυτικού Διοικητής Βασίλειος Γύπαρης. Στην τελετή συμμετείχαν και οι τοπικές αρχές της πόλης των Αγίων Σαράντα. Η δραστηριότητα αυτή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της θαλάσσιας ασφάλειας, της διαλειτουργικότητας μεταξύ των δύο χωρών και της σταθερότητας στην περιοχή.

ΠΗΓΗ himara.gr

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή