Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Οι «Φρουροί της Θάλασσας» του έργου «AETHER» στη Ζάκυνθο

Οι «Φρουροί της Θάλασσας» του έργου «AETHER» στη Ζάκυνθο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, στην παραλία του Γέρακα στη Ζάκυνθο, η εκδήλωση με τίτλο οι «Φρουροί της Θάλασσας» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο του έργου διασυνοριακής συνεργασίας “Alliance for the Effective Transnational Handling of Environmental Resources”, που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Interreg V-A Greece-Italy 2014/2020.

Οι «Φρουροί της Θάλασσας» συναντήθηκαν στην παραλία του Γέρακα στη Ζάκυνθο για να συμμετάσχουν στην δράση καθαρισμού της παραλίας στο τμήμα ανάμεσα στη θάλασσα και τα σκοινιά που ορίζουν την περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta. Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων των Ιονίων Νήσων.

Στη δράση συμμετείχαν, το γραφείο του Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο περιβαλλοντικός φορέας ΑΡΧΕΛΩΝΣύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, η εθελοντική ομάδα “Καθαρά Νερά” στη Ζάκυνθο, καθώς και πολίτες από τη Ζάκυνθο, αλλά και το εξωτερικό που με χαρά συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας. Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία εκσκαφής για την καταμέτρηση αυγών σε φωλιά θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στο προστατευόμενο τμήμα της παραλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΦΥΠΕΚΑ, με τη συνδρομή εθελοντών του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας- ΑΡΧΕΛΩΝ, και να μάθουν για την προστασία του είδους στη Ζάκυνθο!

Την ίδια ημέρα διοργανώθηκε στον Τάραντα η αντίστοιχη δράση καθαρισμού από τον Περιφερειακό στρατηγικό οργανισμό για την οικολογική βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας Απουλίας (ASSET Puglia). Οι εκδηλώσεις «Φρουροί της Θάλασσας» στην Ελλάδα και την Ιταλία σηματοδότησαν τη γιορτή της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας του Interreg (Interreg Cooperation Day) και της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού για το 2023 (World Cleanup Day). Το έργο διασυνοριακής συνεργασίας και στρατηγικής σημασίας «AETHER» χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία» 2014-2020 στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 – Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του έργου ακολουθήστε τη σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/InterregAETHE

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή