Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » «Ξεκόλλησαν» στη ΔΙΑΔΕΥΑΚ, προχωρά η Σπηλιά –  Ευρεία σύσκεψη για να ολοκληρωθεί η μαρίνα  στο Καφέ Γυαλί

«Ξεκόλλησαν» στη ΔΙΑΔΕΥΑΚ, προχωρά η Σπηλιά –  Ευρεία σύσκεψη για να ολοκληρωθεί η μαρίνα  στο Καφέ Γυαλί

Κρίσιμη ευρεία σύσκεψη για το μέλλον της μαρίνας στο Καφέ Γυαλί προκάλεσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού Γιώργο Μάμαλο.

Το κύριο ζητούμενο ήταν η ενεργοποίηση της ΔΙΑΔΕΥΑ Κέρκυρας αναφορικά με την εκτέλεση του αποχετευτικού έργου και της διευθέτησης των όμβριων στη Σπηλιά, ένα κρίσιμο συνοδό έργο της εργολαβίας ολοκλήρωσης του τουριστικού καταφυγίου στο παλιό λιμάνι.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης εδώ και πολύ καιρό αποτελούσε την τροχοπέδη στην ομαλή εξέλιξη του έργου, προβάλλοντας σειρά αντιρρήσεων,  εμποδίων και δυσκολιών, (όπως αχαρτογράφητο δίκτυο, μικρές διατομές σωλήνων, δυσκολίες στην κατασκευή του  αντλιοστασίου στη Σπηλιά  κ.α.) για την κατασκευή του νέου δικτύου, μιας και σήμερα τα λύματα κατευθύνονται στη λεκάνη του νέου λιμανιού καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη τη λειτουργία του.

Στη σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη,  που είναι κι ο φορέας υλοποίησης του έργου συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς,  ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛ.ΚΕ  Σπύρος Ζερβόπουλος, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής  Κώστας Ασπιώτης, ο μελετητής του έργου των ομβρίων στην περιοχή καθώς και ο  Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας  Στέφανος Πουλημένος με  στελέχη της ΔΙΑΔΕΥΑΚ. Παρόντες ήταν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κέρκυρας.

Η κατασκευή της νέας μαρίνας στο Καφέ Γυαλί, σύμφωνα με τον ανάδοχο του έργου έχει φτάσει στο 85% και μέχρι το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα λιμενικά έργα και η κατασκευή των κτιρίων, καθώς ήδη μεγάλο μέρος του προσήνεμου μόλου (κάτω από τη στάθμη της θάλασσας)  έχει ολοκληρωθεί  και πλέον μένει η κατασκευή των εμφανών στοιχείων του, ενώ και οι πλωτές εξέδρες είναι έτοιμες και παραδίδονται σταδιακά, να σημειωθεί πως δύο από αυτές βρίσκονται ήδη στο χώρο του εργοταξίου.

Σε ότι αφορά τώρα για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τον αγωγό που εκβάλει στη λιμενολεκάνη στο τουριστικό καταφύγιο στο Καφέ Γυαλί, συμφωνήθηκε τελικά να προχωρήσουν οι εργασίες αφού πρώτα  γίνει μια βελτιωτική τροποποίηση της μελέτης, δηλαδή αλλαγή (!) τελικά της διατομής των σωλήνων που θα τοποθετηθούν στο νέο δίκτυο.

Παράλληλα, έγινε σαφές ότι με την παρέμβαση που θα γίνει για το νέο αποχετευτικό δίκτυο θα δοθεί η ευκαιρία στη ΔΙΑΔΕΥΑΚ να παρέμβει και στο ζήτημα των πλημμυρών στην περιοχή του «Αγίου Αντωνίου», μιας και κατά γενική παραδοχή θεωρείται πως από τα 5 δίκτυα απορροής των ομβρίων από την παλιά Πόλη  δύο εξ’ αυτών  δείχνουν φραγμένα.

Τέλος να σημειωθεί πως σε δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων κ. Μάμαλος τόνισε ότι: «Το έργο στο Καφέ Γυαλί και οι παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Αντωνίου θα προχωρήσουν κανονικά, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και επίσης χρηματοδότηση που αφορά την ιδία συμμετοχή του ΟΛ.ΚΕ περίπου 700.000 χιλιάδες ευρώ και το υπόλοιπο του έργου θα χρηματοδοτηθεί από το Π.Δ.Ε».

 

Επιστροφή Στην Κορυφή