Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ξεκινά η αποκατάσταση του Προμαχώνα των 7 Ανέμων στο Νέο Φρούριο

Ξεκινά η αποκατάσταση του Προμαχώνα των 7 Ανέμων στο Νέο Φρούριο

Ξεκινά  η αποκατάσταση του Προμαχώνα των 7 Ανέμων καθώς και οι εργασίες στερέωσης των βραχωδών πρανών του Παλαιού Φρουρίου σύμφωνα με δηλώσεις του Στέφανου Γκίκα.

Ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ  Στέφανος Γκίκας, με αφορμή την έναρξη των εργασιών υποστύλωσης του καμπαναριού των Αγ. Αποστόλων στο Γάιο Παξών, αλλά και την εκτέλεση γεωτεχνικών μελετών στην Βενετσιάνικη Κρήνη στο Κομπίτσι, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την αποδέσμευση του ποσού των 70.000 € για το έργο υποστύλωσης του καμπαναριού των Αγ. Αποστόλων στο Γάιο Παξών.

Ήδη σήμερα το συνεργείο ήταν εκεί και τα έργα ξεκίνησαν, ενώ σε σύντομο χρόνο θα γίνει και η μελέτη για την αποκατάσταση του καμπαναριού.

Επίσης, για την εκτέλεση και γεωτεχνικών μελετών στην Βενετσιάνικη Κρήνη στο Κομπίτσι που έχει υποστεί μείζονες καταστροφές και που οι συγκεκριμένες μελέτες αυτές είναι απαραίτητες .

Είναι ευχάριστο επίσης ότι ο εργολάβος εγκαταστάθηκε και ξεκινά η αποκατάσταση του Προμαχώνα των 7 Ανέμων στο Νέο Φρούριο και η στερέωση των βραχωδών πρανών στο Π. Φρούριο, έργα που ξεπερνούν τα 3.000.000 €.

Τα έργα που προανέφερα, γίνονται με ευθύνη των κεντρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και με τη συνεργασία της τοπικής μας Εφορείας Αρχαιοτήτων

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή