Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική »  Ξεκίνησε η εκκένωση της Γάζας

 Ξεκίνησε η εκκένωση της Γάζας

Ξεκίνησε η εκκένωση της Γάζας κατόπιν εντολής που εξέδωσε ο ισραηλινός  στρατός σε πάνω από 1 εκατ. άμαχους κατοίκους στο βόρειο τμήμα.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι  ενημερώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό πως κάπου 1,1 εκατ. Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας διατάχθηκαν να μετακινηθούν προς τον νότιο τομέα του θύλακα εντός 24 ωρών κι απηύθυναν έκκληση να «ακυρωθεί» η διαταγή αυτή, την ώρα που δεν υπάρχουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι.
Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε σήμερα ότι η εντολή απομάκρυνσης των Παλαιστινίων από τη βόρεια Γάζα θα «χρειαστεί χρόνο». «Προσπαθούμε να δώσουμε χρόνο και καταβάλλουμε πολλές προσπάθειες, και καταλαβαίνουμε ότι θα αυτό δεν θα πάρει 24 ώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου.
Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στοιβάζοντας τα πράγματά τους και παίρνοντας όσα μπορούν ενώ φεύγουν με όποιον τρόπο είναι δυνατό. Όπως φαίνεται στις εικόνες , είναι φορτωμένοι με σακούλες, στρώματα, μαξιλάρια. Κάποιοι με αυτοκίνητα, άλλοι με τα πόδια, μερικοί σε κάρα, ορισμένοι με γαϊδούρια φεύγουν από το βόρειο τμήμα για το νότιο όπου δεν έχουν νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή