Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Νίκος Χειρδάρης: «Θα είμαστε μια δημοτική αρχή που θα εμπνέει, θα αγωνίζεται, θα διεκδικεί με πάθος για το δήμο μας»

Νίκος Χειρδάρης: «Θα είμαστε μια δημοτική αρχή που θα εμπνέει, θα αγωνίζεται, θα διεκδικεί με πάθος για το δήμο μας»

Ο  υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  με τον συνδυασμό «Αλλάζει η βόρεια Κέρκυρα ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  Νίκος Χειρδάρης παραχώρησε συνέντευξη στην Κερκυραϊκή Άποψη.

ΕΡΩΤ: Είστε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με τη δική σας ξεχωριστή διαδρομή και στον επαγγελματικό χώρο σας, αλλά και στα κοινά, τι σας ώθησε να πάρετε την απόφαση για να θέσετε υποψηφιότητα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές:

ΑΠΑΝΤ: Είμαι ενεργός πολίτης, πρώην Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κέρκυρας και πρώην Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας. Μεγάλωσα σε μία οικογένεια αγροτών βιοπαλαιστών όπου έμαθα πως οφείλουμε να κάνουμε πρώτα ένα βήμα εμείς και έπειτα οι άλλοι, και πάντα ρωτούσα  πρώτα τι μπορώ εγώ να κάνω για το τόπο μου και έπειτα τι μπορεί να κάνει ο τόπος για μένα.  Σε  μια περίοδο απαξίωσης της πολιτικής και δημιουργίας μιας “απολιτικ” γενιάς, συμμετέχω γιατί πιστεύω ότι έχω δώσω πολλά σε ένα τόπο που αξίζει περισσότερα από αυτά που έχει. Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας πρέπει να στηριχτεί σε ικανούς , έμπειρους και καθαρούς ανθρώπους , σε αυτούς που έχουν πρόγραμμα, όραμα και ιδέες για την επόμενη μέρα.

ΕΡΩΤ: Γιατί με το Γιώργο Μαχειμάρη;

ΑΠΑΝΤ: Με Γιώργο  Μαχειμάρη γνωριζόμαστε χρόνια, τον έχω στηρίξει σε όλη την αυτοδιοικητική του πορεία, είναι έμπειρος, ικανός και αποτελεσματικός. Ήρθε η ώρα αυτή γνωριμία, η στήριξη και η αλληλοεκτίμηση να μετουσιωθεί σε συνεργασία. Επιλέγω να είμαι μαζί του για την επόμενη πενταετία στη διακυβέρνηση του Δήμου, εφόσον με τιμήσουν οι συμπολίτες μου, γιατί έχει πρόγραμμα, είναι συγκροτημένος, μεθοδικός, ξέρει να αγωνίζεται και να διεκδικεί, ξέρει να συνεργάζεται και κυρίως έχει μάθει να ακούει τον πολίτη.

ΕΡΩΤ: Ποιο είναι το πρόγραμμά του συνδυασμού σας? Τι σκοπεύετε να κάνετε την επόμενη μέρα;

ΑΠΑΝΤ: Το  πρόγραμμά μας έρχεται σε συνέχεια της διακυβέρνησης του νεοσύστατου Δήμου μας και είναι αποτέλεσμα μιας συνεχούς  και αέναης προσπάθειας με τη συμμετοχή της κοινωνίας που συμβάλλει περαιτέρω στην οργάνωση και λειτουργία ενός σύγχρονο Δήμου, που θα εκτιμά κάθε στιγμή τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε Δημοτικής Ενότητας και κάθε χωριού. Ενα πρόγραμμα έργων και δράσεων που εξειδικεύεται σε 23 άξονες και αποτυπώνει την συνισταμένη της κοινής σκέψης αλλά και τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας. Ο προγραμματικός λόγος του Γιώργου Μαχειμάρη  δεν συνιστά σίγουρα επίπεδο πλειοδοσίας, αφού δεν φτάνει μόνο να θέλεις να κάνεις πράγματα , πρέπει να έχεις την γνώση την εμπειρία , αλλά και να μπορείς. Είναι ήδη τυπωμένο  μαζί με τα πεπραγμένα και μπορεί ο κάθε συνδημότης μας  να το διαβάσει και να το αξιολογήσει.

ΕΡΩΤ: Ποιο είναι το δικό σας όραμα για την επόμενη πενταετία;

ΑΠΑΝΤ: Απλό και ρεαλιστικό. Ο Δήμος μας διαθέτει πλειάδα ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και συγκριτικών πλεονεκτημάτων, η ανάδειξη των οποίων , μέσω καινοτόμων δράσεων, μπορεί να πυροδοτήσει της αειφόρο ανάπτυξη σε όλο το εύρος του και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Ο ορεινός μας όγκος, η τεράστια και πανέμορφη ακτογραμμή μας , η αυθεντικότητα του τοπίου, η μουσική παράδοση, η ιστορική κληρονομιά, ο φυσικός πλούτος, το απαράμιλλο περιβάλλον, το πολιτιστικό απόθεμα, η τοπική γαστρονομία, ο πρωτογενής τομέας, οι παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και  η φροντίδα των υποδομών που πάντα θα είναι πρώτη προτεραιότητά μας, να κάνουν το Δήμο μας πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες , να καλυτερέψουν την ποιότητα ζωής των μονίμων κατοίκων και να οδηγήσουν σε ήπιας μορφής ανάπτυξη και αειφορία με πολλαπλά  οφέλη για όλους.

ΕΡΩΤ: Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους πολίτες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας;

ΑΠΑΝΤ: Το δικό μου μήνυμα είναι ότι η διακυβέρνηση του Δήμου είναι η συνέχεια της υπάρχουσας Δημοτικής αρχής και πρέπει να την κάνουμε δική μας υπόθεση. Είναι υπόθεση των πολιτών.  Στις εκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε για κόμμα ή Πρωθυπουργό, ψηφίζουμε για το τόπο μας, για την επόμενη μέρα, για την επόμενη γενιά. Ψηφίζουμε αυτούς που έχουν πρόγραμμα, εμπειρία , γνώση και θέληση . Η  παράταξή μας απευθύνεται σε όλους τους πολίτες , ότι και αν ψήφισαν στο παρελθόν, όπου και  αν ανήκουν. Τους  καλούμε να στηρίξουν το Γιώργο Μαχειμάρη για να συνεχιστεί  η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας . Καλούμε όλους τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αφήνοντας στην άκρη την “επανάσταση του καναπέ” και την “ιντερνετική διαμαρτυρία” , να κρίνουν να σταθμίσουν και να αποφασίσουν αυτοί  για το μέλλον τους και το μέλλον των  παιδιών τους και όχι  κάποιοι άλλοι για αυτούς. Ο κόσμος μεταβάλλεται με απίστευτα γοργούς ρυθμούς, επιβάλλεται να διαθέτεις αποτελεσματικότητα, διορατικότητα, ιδέες, τόλμη, φαντασία, αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα, ανθρωπιά, αλληλεγγύη και δράση. Χρειάζεται να έχεις γνώσεις για τη τοπική αυτοδιοίκηση και την άσκηση της τοπικής εξουσίας και μια Δημοτική αρχή που θα ενδιαφέρεται , θα εμπνέει, θα συμμετέχει, θα  προγραμματίζει, θα διεκδικεί και θα αγωνίζεται με πάθος για τα συμφέροντα όλου του Δήμου. Που θα απελευθερώνει τις τοπικές πνευματικές, καλλιτεχνικές και δημιουργικές  δυνάμεις και θα τους δίνει χώρο να εκφραστούν. Το να παραδώσουμε στα παιδιά μας  ένα Δήμο πρότυπο , αγνώριστο και αναγεννημένο ,δεν είναι ευθύνη μόνο του Δημάρχου αλλά και όλων ημών και υμών.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι μερικές από τις αρχές και τις αξίες που με διέπουν σαν άτομο εμπεριέχονται στη παρακάτω ρήση.¨

” Για να είσαι πειστικός πρέπει να είσαι πιστευτός.

Για να είσαι  πιστευτός πρέπει να είσαι αγιόπιστος.

Για να είσαι αξιόπιστος πρέπει να είσαι ΑΛΗΘΙΝΟΣ”.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή