Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Νέες ταυτότητες: Αυξημένη ζήτηση – Προς διπλασιασμό των διαθέσιμων ραντεβού το επόμενο δίμηνο – Ξεκινά η διάθεση ραντεβού και για τον Δεκέμβριο

Νέες ταυτότητες: Αυξημένη ζήτηση – Προς διπλασιασμό των διαθέσιμων ραντεβού το επόμενο δίμηνο – Ξεκινά η διάθεση ραντεβού και για τον Δεκέμβριο

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής και στα 367 σημεία ανά την επικράτεια και σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήδη καταγράφεται αυξημένη ζήτηση.
Υπενθυμίζεται ότι στα παραπάνω σημεία λειτουργούν 429 θέσεις εξυπηρέτησης πολιτών που μπορούν να φέρουν εις πέρας περίπου 50.000 αιτήσεις ανά μήνα. Σύμφωνα με το υπουργείο, μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 98.241 ραντεβού έως τις 30.11.2023, εκ των οποίων έχουν δεσμευτεί περίπου 60.000 (61%), ενώ απομένουν προς χρήση για τους πολίτες περίπου 38.000 διαθέσιμα ραντεβού.
Ξεκινά η διάθεση ραντεβού και για τον Δεκέμβριο
Ενδεικτικό της αυξημένης ζήτησης είναι ότι ήδη έχει παρατηρηθεί ότι σε αστικές περιοχές (Αττική – Θεσσαλονίκη), καθώς και στα Τ.Α. των πρωτευουσών των Νομών τα διαθέσιμα ραντεβού έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Για τον λόγο αυτό, από αύριο η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με την ΓΓΠΣ θα εκκινήσει τη διάθεση ραντεβού και για τον μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, δηλαδή ακόμα 49.335 ραντεβού.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ, παράλληλα, εξυπηρετεί αντίστοιχο αριθμό εκτάκτων ραντεβού για ειδικούς λόγους (απώλεια ή κλοπή) καθώς και ευάλωτους πολίτες ή πολίτες με αδυναμία μετακίνησης μέσω των 60 κινητών κλιμακίων.
Τις αμέσως επόμενες μέρες, η ΕΛΑΣ θα προβεί σε διπλασιασμό των διαθέσιμων ραντεβού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, λόγω της αυξημένης ζήτησης των πολιτών.
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η διαδικασία βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση με στόχο να μπορεί να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας. Η διαθεσιμότητα ραντεβού αλλά και θέσεων εξυπηρέτησης ανά τη χώρα θα μεταβάλλεται ανάλογα.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή