Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Νέα συνεργασία ΔΥΠΑ-ΤΑΙΠΕΔ – Εκσυγχρονισμός 300 εργαστηρίων στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας

Νέα συνεργασία ΔΥΠΑ-ΤΑΙΠΕΔ – Εκσυγχρονισμός 300 εργαστηρίων στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, τον Διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη η τροποποίηση της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό 300 εργαστηρίων στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά τη σύναψη συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης με το ΤΑΙΠΕΔ, στις αρχές του 2023, για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση 37 κτιριακών συγκροτημάτων των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ, η συνεργασία με το Ταμείο διευρύνεται, ενσωματώνοντας στο αρχικό έργο τον εκσυγχρονισμό 300 εργαστηρίων των σχολών σε όλη την χώρα.

Η πρωτοβουλία αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της ΔΥΠΑ για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η ριζική ανακαίνιση των κτιριακών συγκροτημάτων εκπαίδευσης και η πλήρης ανακαίνιση των εργαστηριακών χώρων, τα οποία δεν έχουν υποστεί σε ουσιαστική παρέμβαση από τη δεκαετία του 1970 – 1980, θα συμβάλλουν στην ποιοτικότερη και πιο σύγχρονη εκπαίδευση των μαθητών.

Ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 37 εκατομμύρια ευρώ και ανέρχεται συνολικά σε περισσότερα από 171 εκατ. ευρώ, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.

Με αυτήν την αναβάθμιση, θα δημιουργηθούν σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές που θα υποστηρίξουν την επαγγελματική εκπαίδευση και την απόκτηση δεξιοτήτων από τους μαθητές ηλικίας 15-29 ετών.

Η ποιότητα των εργαστηριακών μαθημάτων βελτιώνεται, καθώς ο νέος εξοπλισμός και η νέα οργάνωση των εργαστηρίων αντικατοπτρίζει τα επικαιροποιημένα προγράμματα σπουδών, ανταποκρίνεται στα τρέχοντα τεχνολογικά πρότυπα και τελικά οι μαθητευόμενοι αποκτούν σύγχρονες γνώσεις και εφόδια για να ανταποκριθούν πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις των επαγγελμάτων τους.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Επιστροφή Στην Κορυφή