Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Νέες διοικήσεις σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας ως το τέλος του έτους – Γενναία κίνητρα στους γιατρούς για να υπηρετούν στα νησιά

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Νέες διοικήσεις σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας ως το τέλος του έτους – Γενναία κίνητρα στους γιατρούς για να υπηρετούν στα νησιά

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας και το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την κτιριακή αναβάθμιση των δομών υγείας, την ενίσχυσή τους με προσωπικό και τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ και του ΕΟΦ μίλησε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Όταν ορκίστηκα υπουργός Υγείας κάναμε μία τηλεδιάσκεψη και κατέστησα σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης ευθύνη για ζητήματα που άπτονται της υγιεινής των χώρων του νοσοκομείου αλλά και των ασθενών» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την καρατόμηση του διοικητή του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», λόγω της πολύ κακής κατάστασης σε χώρους νοσηλείας.

«Οι διοικητές πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Δεν θα υπάρξει ανοχή απέναντι σε αυτό. Υπάρχει ένα ζήτημα ευθύνης» επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, και υπογράμμισε ότι «έως το τέλος χρόνου θα υπάρξουν νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας».

«130 νοσοκομεία και 150 κέντρα υγείας θα απορροφήσουν χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αφορά τη ριζική ανασύσταση του ΕΣΥ», είπε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας χώρας ως το τέλος του έτους .

Για τις ελλείψεις στα φαρμακεία, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι έλαβε αποφάσεις για την παράλληλη απαγόρευση εξαγωγών και τόνισε: «Σήμερα η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα σε ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Για την αποχώρηση του πρόεδρου του ΕΟΦ, Δημήτρη Φιλίππου, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι έληξε η θητεία του και ότι δεν παραιτήθηκε.

Σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζεται στον «Άγιο Σάββα», όπου ασθενείς με καρκίνο δέχονται τα φάρμακα για τις θεραπείες τους στο σπίτι, τόνισε ότι πρόκειται να εφαρμοστεί ευρύτερα.

«Θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα σε όσους ασθενείς μπορούμε» ανέφερε, ενώ μίλησε ακόμα για «αποστολή των ακριβών φαρμάκων στο σπίτι του ασθενή, για να μην περιμένουν στις ουρές στα φαρμακεία».

Ακόμα, μίλησε για αλλαγές στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ. «Έρχονται 17 μονάδες εγκεφαλικών», τόνισε.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα δώσει πολύ γενναία κίνητρα στους γιατρούς για να υπηρετούν στα νησιά.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή