Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Με δύο βραβεία τιμήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και φέτος στον Διαγωνισμό Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Awards)

Με δύο βραβεία τιμήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και φέτος στον Διαγωνισμό Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Awards)

Οι προτάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες του θεματικού άξονα «Ασφάλεια του Πολίτη»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης και ο Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε και φέτος στον Διαγωνισμό Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Awards), που διοργανώθηκε με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και της χώρας ευρύτερα, αποσπώντας δύο βραβεία.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης και εκ μέρους του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας ο Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε στο διαγωνισμό και διακρίθηκε για δύο καινοτόμες δράσεις:

Στην κατηγορία με τίτλο «Καλύτερη Νέα Ιδέα», στον τομέα πολιτικής «Ασφάλεια του Πολίτη» απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στην πρόταση με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ερευνητική Δράση υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας με τίτλο “HECTOR” για τη βελτίωση της Ασφάλειας των Τουριστικών Υποδομών».
Στην κατηγορία με τίτλο «Καλύτερη Εφαρμοσμένη Ιδέα», στον τομέα πολιτικής «Ασφάλεια του Πολίτη» απονεμήθηκε το δεύτερο βραβείο στην πρόταση με τίτλο «Αυτοματοποιημένο σύστημα επιτήρησης στο παραποτάμιο τμήμα των Ε/Τ συνόρων στην περιοχή του Έβρου και διασύνδεση των ΠΕ.Κ.Ο.ΔΙ.Σ.ΜΕ.».
Τα βραβεία για την Ελληνική Αστυνομία παρέλαβαν κατά σειρά και αντιστοιχία, από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Απόστολος Μάσπερο του Συντονιστικού Οργάνου Στρατηγικής & Αξιοποίησης Χρηματοδοτικών Πηγών του Γραφείου Προϊστάμενου Επιτελείου και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ανδρέας Καραγεώργος της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η επιβράβευση δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, που με τις ενέργειες και τις ιδέες τους έχουν συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στη βελτίωση της παροχής δημοσίων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

O Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κατά την απονομή των Βραβείων απεύθυνε χαιρετισμό δηλώνοντας: «Θεωρώ ότι εμείς, σαν Ελληνική Αστυνομία, καταρχήν δεν έχουμε συνηθίσει στα καλά λόγια ούτε στις βραβεύσεις. Συνήθως ακούμε αρνητικά, οπότε σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι κάθε φορά που έχουμε αυτή την ευτυχή συγκυρία, κάποιος να μας βραβεύει, θέλω όμως από αυτό το βήμα να ευχαριστήσω και την Ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όλους σας, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε σε ένα άλλο μεγάλο project αυτών των ημερών, τις ταυτότητες, τη νέα ταυτότητα και η συνεργασία είναι αυτή κυρίως με εσάς που θα μπορέσει να κάνει αυτό που όλοι για το οποίο είμαστε σήμερα εδώ, να κάνουμε τη Χώρα μας ψηφιακή, μοντέρνα και να είμαστε όλοι περήφανοι γι’ αυτό».

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή