Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Μερόπη Υδραίου: ‘’ Θα νικήσουμε και πάλι μαζί. Με καρδιά και ψυχή για την Κέρκυρα του 2028.’’

Μερόπη Υδραίου: ‘’ Θα νικήσουμε και πάλι μαζί. Με καρδιά και ψυχή για την Κέρκυρα του 2028.’’

Με μια τεράστια, σε όγκο και σε παλμό, συγκέντρωση πολιτών στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, η Μερόπη Υδραίου έκλεισε την προεκλογική περίοδο με μια πολιτική ομιλία, που διακόπηκε πολλές φορές από τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις των πολιτών.

Η Μερόπη Υδραίου τόνισε ότι  ‘’Απόψε εδώ, είναι η Κέρκυρα του μέλλοντός μας, η Κέρκυρα του 2028. Η Κέρκυρα που δεν θα ξανακοιτάξει ποτέ πια πίσω της.

Πριν από λίγες ημέρες ήταν εδώ η θλιβερή συμμαχία του χθες, που ξεχειλίζει μίσος απέναντι σε εμένα προσωπικά, στην παράταξή μας και σε κάθε πολίτη που είναι μαζί μας.

Τη χαιρεκακία τους την εκφράζουν μικρόψυχα, χύνοντας ατέλειωτο δηλητήριο στο διαδίκτυο, με χυδαίο μάλιστα τρόπο ως προς το πρόσωπό μου, ως μητέρα, ως γυναίκα, ως Δήμαρχο. Προσπαθούν να ρίξουν λάσπη και να μηδενίσουν το έργο μας αλλά δεν μπορούν, είναι εκεί έξω το βλέπουν και το χαίρονται οι συμπολίτες μας.

Γιατί εμείς έχουμε έργο απτό, μετρήσιμο, ενώ αυτοί έχουν μόνο το χθες, εκεί έχουν μείνει, δεκαετίες πίσω, στο παρελθόν, σε μια άλλη εποχή.

Την Κυριακή, η Κέρκυρα θα κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς της με τους κήρυκες του μίσους, τους λαϊκιστές, τους ανθρώπους του χθες, της εσωστρέφειας, του συντηρητισμού, των αναχρονιστικών αντιλήψεων και των παρωχημένων απόψεων, αυτούς που άφησαν την Κέρκυρα πολλά χρόνια πίσω παρ’ ότι μετρούν δεκαετίες στα κοινά και σε θέσεις ευθύνης.΄΄.

Η Μερόπη Υδραίου έκανε εκτενή αναφορά στο έργο που έγινε τα τέσσερα αυτά χρόνια αλλά και στο Σχέδιο Κέρκυρα 2028, το πρόγραμμα της για την επόμενη πενταετία με έμφαση:

1ον) στα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί. ‘’ Την Κυριακή ψηφίζουμε καί για αυτά τα έργα.’’ είπε.

2ον) στην ανάπλαση της πλατείας Σαρόκο με υπόγειο πάρκινγκ.

3ον) στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που καθιστά ανθρώπινη και φιλόξενη πόλη την Κέρκυρα.

4ον) στην αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο.

5ον) στον τουρισμό των τεσσάρων εποχών και στη νέα τουριστική ταυτότητα της Κέρκυρας.

6ον) στην κατασκευή του νέου Σχολικού Συγκροτήματος Γουβιών – Κοντοκαλίου και του σχολικού κέντρου Γαστουρίου.

7ον) στην  ανάπλαση του Άλσους των Φυλακών

8ον) στη δημοπράτηση των μελετών συνολικής ανακαίνισης του δημοτικού θεάτρου και του San Giacomo

9ον) στην κατασκευή νέου κολυμβητηρίου

10ον) τους βιολογικούς καθαρισμούς στις δημοτικές ενότητες Φαιάκων και Αχιλλείων με προϋπολογισμό 17 εκ.ευρώ που είναι ήδη ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης.

11ον) στον πλήρη  ψηφιακό μετασχηματισμός του Δήμου και των υπηρεσιών του και τη δημιουργία e-KEΠ στις δημοτικές ενότητες Φαιάκων, Αχιλλείων, Παλαιοκαστριτών, Παρελίων.

12ον) στην ανακοστολόγηση τελών και υπηρεσιών. Με μείωση λειτουργικού κόστους  που θα οδηγήσει σε μείωση δημοτικών τελών.

13ον) στη δημιουργία δύο ακόμα νέων βρεφονηπιακών σταθμών στις άλλες δημοτικές ενότητες.

‘’ Αυτό είναι το Σχέδιο Κέρκυρα 2028. Για αυτά τα έργα αλλά και για όλα όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας, σας ζητώ μια νέα, καθαρή και δυνατή εντολή.

Όσο οι άλλοι θα χρησιμοποιούν τη ρητορική του μίσους απέναντι μας, τόσο εγώ θα μιλάω για ενότητα, σχέδιο και σκληρή δουλειά.

Όσοι οι άλλοι θα λένε αερολογίες και ασάφειες, τόσο εγώ θα μιλάω με στοιχεία που δεν αμφισβητούνται.

Όσο οι άλλοι θα προτάσσουν τα γκρίζα πρόσωπα του χθες, τους νοσηρούς ανθρώπους με τις εμπάθειες, τα κόμπλεξ,  τα σύνδρομα και τις εμμονές, τόσο εμείς θα προβάλλουμε τα ικανά, καταξιωμένα στελέχη της παράταξης μας, τους νέους ανθρώπους, τα νέα πρόσωπα που προσφέρουν στην κοινωνία.

Όσο οι άλλοι θα προσπαθούν να γυρίσουν την Κέρκυρα  στο παρελθόν, τόσο εμείς θα μιλάμε για το μέλλον.’’ τόνισε η κ.Υδραίου.

Έκλεισε την ομιλία της μέσα σε θερμές εκδηλώσεις από τους πολίτες επισημαίνοντας:

‘’Πάμε μαζί για να δούμε έργα που δεν έχουν γίνει ποτέ στον τόπο μας. Δεν προσπαθούμε να κερδίσουμε το παρελθόν, στο μέλλον θέλουμε να βαδίσουμε, και να το κερδίσουμε. Και μαζί, να είστε σίγουροι ότι μπορούμε.

Δώσαμε μάχες μαζί. Νικήσαμε μαζί.

Θα νικήσουμε και πάλι μαζί.

Την Κυριακή είναι η ώρα των πολιτών  που θα δώσουν ηχηρή απάντηση σε αυτούς που θέλουν να γυρίσουν την Κέρκυρα 30 χρόνια πίσω στην οπισθοδρόμηση, στην απραξία.

Πάμε Μαζί. Με δύναμη και αισιοδοξία.

Με χαμόγελο και αγάπη.

Με καρδιά και ψυχή.’’

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή