Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΛΑ.ΣΥ: Τους δοκιμάσαμε όλους αυτούς και πλέον ξέρουμε!

ΛΑ.ΣΥ: Τους δοκιμάσαμε όλους αυτούς και πλέον ξέρουμε!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

Η Δημοτική Αρχή Υδραίου της ΝΔ σήμερα αλλά και οι προηγούμενες, έχουν συμβάλει στο να γίνεται το νησί μας ένα όλο και πιο αφιλόξενο μέρος για το λαό. Η Κέρκυρα του «τουριστικού θαύματος» προσφέρει στους λίγους τεράστια κέρδη και στους πολλούς άθλιες συνθήκες εργασίας και εντατικοποίηση, υποδομές και υπηρεσίες τραγικά πίσω από τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής.
Τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια που και αυτά στηρίζονται από τα κόμματα του συστήματος (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), υπερασπίζονται υποκριτικά ότι έχουν άλλη πολιτική από αυτή της δημοτικής αρχής. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να κρυφτεί η πολιτική τους σύγκλιση σε κεντρικό επίπεδο αλλά και η ταύτιση των προγραμμάτων τους σε τοπικό. Για αυτό άλλωστε δεν τους είναι καθόλου δύσκολες οι μεταγραφές από τον έναν συνδυασμό στον άλλον. Όλοι τους είναι πλήρως εξαρτημένοι από την πολιτική που αντιμετωπίζει ως βάρος τις ανάγκες του λαού.
Ο πραγματικός απολογισμός της Δημοτικής Αρχής για την προηγούμενη τετραετία αποκαλύπτει ότι:
• Συμφωνούν ότι η χρηματοδότηση του δήμου θα γίνεται όλο και περισσότερο με ίδια έσοδα, δηλαδή στην πράξη με επιπλέον φορολογία του λαού, τα πρόστιμα, τα τέλη. Για το 2023, μόλις το 41,83% των εσόδων προέρχεται από την κρατική χρηματοδότηση ενώ το 58,17% από την αφαίμαξη του λαού που επιβάλλει ο δήμος! Άρα στην κρατική φορολογία έρχεται να προστεθεί και η δημοτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πόροι από την κρατική χρηματοδότηση δεν επαρκούν ούτε καν για τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων!
• Συμφωνούν και εφαρμόζουν τη γενίκευση των προσωρινών, των ελαστικών, των απαράδεκτων σχέσεων εργασίας κάθε μορφής, στους εργαζόμενους του Δήμου. Οι μισοί εργαζόμενοι του Δήμου εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας κάθε είδους. Το 75% των εργαζόμενων στις κοινωνικές δομές (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι κτλ) είναι συμβασιούχοι, όπως αντίστοιχα είναι και το 96% των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων (οι 114 στις 118!).
• Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση είναι η μόνιμη δικαιολογία για το ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν διάφορα έργα ή δράσεις. Όμως αυτή είναι πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζουν και τους στηρίζει. Δεν ζητάνε γιατί δε θέλουν να «χαλάσουν την καρδιά» της κυβέρνησης τους. Ο Δήμος, τελικά, έχει καταντήσει να είναι ο μεσολαβητής μεταξύ των χρημάτων των φορολογούμενων και των εργολάβων με αμέτρητους διαγωνισμούς και απευθείας αναθέσεις. Τελευταίο παράδειγμα η απευθείας ανάθεση 36.000 ευρώ για τον καθαρισμό πεζοδρομίων τη στιγμή που ο Δήμος διαθέτει τέτοιο μηχάνημα αλλά το έχει ακινητοποιημένο στο αμαξοστάσιο στα Καρουμπάτικα.
• Συμφωνούν στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης των δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών. Συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών (ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ) ιδιωτικοποίησαν τα λιμάνια στις Μπενίτσες και στην Αλύπα της Παλαιοκαστρίτσας. Μισθώνουν δημοτικά ακίνητα για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματιών. Ιδιωτικοποιούν μέρος της αποκομιδής των απορριμμάτων. Προωθούν τη λύση των ΣΔΙΤ για την ύδρευση, την είσοδο των ΜΚΟ στην υγεία.
• Συμφωνούν στη στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων στην περιοχή, όπως αυτά έχουν εξελιχθεί ειδικά τα τελευταία χρόνια, με την ανάπτυξη τουριστικών μονάδων, μαρίνων κλπ. Η προκλητική ασυλία των μεγάλων επιχειρηματιών γίνεται στην λογική του ψευδεπίγραφου αφηγήματος της «ανάπτυξης για όλους» ενώ όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι ισχύει. Ολόκληρος ο Δήμος και πολύ περισσότερο η πόλη της Κέρκυρας αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως ένα τουριστικό – προϊόν, κάτι το οποίο πλέον αντιμετωπίζει τη γενική κατακραυγή του λαού.
• Έχουν σταθεί αδιάφορα ή και εχθρικά απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και των σωματείων του νησιού, στα αιτήματα που προβάλει το Εργατικό Κέντρο. Όποια απόφαση έχει παρθεί σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί προϊόν πίεσης.

Η απάντηση σε αυτή την κατάσταση είναι μία. Υπάρχει άλλος δρόμος! Αυτό αποδείχτηκε και αυτά τα 4 χρόνια. Απέναντί τους στάθηκε μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση». Η εγγύηση για τον λαό της Κέρκυρας ώστε να υπάρξει σύγκρουση με την πολιτική, που τα δίνει όλα στα επιχειρηματικά συμφέροντα και αφήνει τον λαό απροστάτευτο και αθωράκιστο, είναι μόνο η ισχυροποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή