Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΛΑ.ΣΥ: Κάλεσμα στην απεργία της Πέμπτης

ΛΑ.ΣΥ: Κάλεσμα στην απεργία της Πέμπτης

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης που υλοποιεί τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας και επιχειρεί να κάνει τους εργαζόμενους πιο “φτηνούς” και πιο “ευέλικτους” για τα κέρδη των λίγων.
Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων, νομοθετεί τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών», θεσμοθετεί την 13ωρη εργασία, τις 78 ώρες εργασίας τη βδομάδα, ποινικοποιεί ακόμη πιο πολύ τη συνδικαλιστική δράση.
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Μπορμπότης, μαζί με υποψήφιους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα δώσουν το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων το πρωί της Πέμπτης 21/09 στο Εργατικό Κέντρο.
Η στάση των υπόλοιπων ψηφοδελτίων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, στο θέμα αυτό, πρέπει να αποτελεί κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους. Τι συμφέρον έχει ένας εργαζόμενος να στηρίξει τους συνδυασμούς της ΝΔ (επίσημους ή «ανεπίσημους») όταν αυτοί στηρίζουν την εξόντωσή του; Τι λένε αυτοί οι συνδυασμοί για το νομοσχέδιο – έκτρωμα;
Το ρήγμα αμφισβήτησης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική περνά μέσα από τη μαχητική διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει και μεγαλώνει μέσα από την οργανωμένη συλλογική δράση.
Μαζί με το λαό στους αγώνες! Για τις ανάγκες των πολλών!

Επιστροφή Στην Κορυφή