Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΛΑ.ΣΥ Ιονίων Νήσων: Συνάντηση με το Τ.Ε.Ε τμήμα Κέρκυρας

ΛΑ.ΣΥ Ιονίων Νήσων: Συνάντηση με το Τ.Ε.Ε τμήμα Κέρκυρας

Τη Δευτέρα 25-9-2023, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση της υποψήφιας περιφερειάρχη με την Λαϊκή Συσπείρωση, Αλεξάνδρας Μπαλού και τον Δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Πιέρρη, με τον Πρόεδρο και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Κέρκυρας καθώς και τους υπάλληλους του τοπικού τμήματος.
Αναπτύχθηκε μια ουσιαστική και πολύωρη συζήτηση, στην οποία ο Πρόεδρος της Διοικούσας κ. Μεταλληνός Ιωάννης αναφέρθηκε στα προβλήματα που ανακύπτουν από την άναρχη τουριστική ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων, την φέρουσα ικανότητα των πόλεων, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της παλιάς πόλης, την έλλειψη ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, την έλλειψη προσεισμικού ελέγχου σε υποδομές, την απουσία αναγκαίων έργων ενταγμένα σε ένα επιστημονικό ολοκληρωμένο σχέδιο. Από την πλευρά του ΤΕΕ, επίσης εκφράστηκε η δυνατότητα αλλά και η διάθεση σε επιστημονικό δυναμικό από το ΤΕΕ ώστε να συμβάλλουν στο έργο των Περιφερειακών ή Δημοτικών Αρχών.
Από την πλευρά της, η Λαϊκή Συσπείρωση συμφώνησε στους προβληματισμούς που αναπτύχτηκαν και εξέφρασε την άποψη ότι ο χαρακτήρας της ανάπτυξης με κριτήριο το κέρδος και τις ιεραρχήσεις των επιχειρηματιών, περιγράφεται στην κεντρική κυβερνητική πολιτική διαχρονικά, που οδήγησε από τη μια στην μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, από την άλλη στην μη αναστρέψιμη υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, την υπερφόρτωση των ήδη επιβαρυμένων και κακά συντηρημένων υποδομών, την κατακόρυφη μείωση των κερδών των μικροεπιχειρηματιών του τουρισμού, που στις σημερινές συνθήκες ακρίβειας αδυνατούν να ανταγωνιστούν τα all inclusive ξενοδοχεία, στη δημιουργία σύγχρονων κάτεργων για τους εργαζόμενους με πετσοκομμένους μισθούς και ολοένα σκληρότερες συνθήκες εργασίας.
Ζωντανό παράδειγμα η υποβάθμιση της περιοχής της Δασιάς γύρω από το ΙΚΟΣ καθώς και η εκτόπιση των κατοίκων της περιοχής από την παραλία της Δασιάς. Τόνισε επίσης ότι στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής ο χωροταξικός σχεδιασμός θα υπακούει στις ανάγκες της αγοράς και όχι των αναγκών των πολιτών. Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση αλλά και η μη αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού του νησιού είναι αποτέλεσμα της πολιτικής «κόστους-οφέλους» που αφήνει τελευταία τα έργα που αφορούν στην προστασία της ζωής του λαού.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει ως προτεραιότητα και διεκδικεί τη στελέχωση των υπηρεσιών με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό, την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την κρατική χρηματοδότηση και σύσταση κρατικών φορέων διαχείρισης για την αντιμετώπιση των λαϊκών αναγκών σε υποδομές, στέγαση, πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών όσο και για την ασφαλή και ποιοτική κατασκευή σχολικής στέγης.
Με αυτούς τους στόχους η Λαϊκή Συσπείρωση αποτελεί τον ισχυρό σύμμαχο για το λαό και τον ισχυρό αντίπαλο για όσους στηρίζουν και νοιάζονται μόνο για τα κέρδη των λίγων.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή