Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΛΑ.ΣΥ: Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

ΛΑ.ΣΥ: Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, εργαζόμενους στα σχολεία, καλή σχολική χρονιά, με δύναμη και υγεία.

Μπορεί οι κυβερνήσεις και οι Υπουργοί Παιδείας να αλλάζουν, όμως η πολιτική που κάνει το σχολείο κάθε χρόνο όλο και πιο δύσκολο, πιο ταξικό παραμένει και στηρίζεται και από τους Δήμους και την Περιφέρεια.

Ειδικά φέτος ξέρουμε πολύ καλά τις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της. Οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής, σε είδη που είναι απαραίτητα για όλες τις πλευρές της καθημερινής ζωής, διαμορφώνουν μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα που βάζει συνεχώς καινούργια εμπόδια στις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά της. Κάνει ακόμα και την προσπάθεια αυτών των παιδιών να μορφωθούν όλο και δυσκολότερη.

Συγχρόνως, η “κανονικότητα” του σχολείου παραμένει σταθερά με ελλείψεις εκπαιδευτικών, υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, ψίχουλα για τις επισκευαστικές ανάγκες, ακατάλληλα κτίρια, ανύπαρκτο προσεισμικό έλεγχο, λίγα εργαστήρια και σχεδόν καθόλου γυμναστήρια, τμήματα με υπεράριθμους μαθητές, προβλήματα στις μεταφορές, αναστολή λειτουργίας του ΕΚΦΕ Κέρκυρας και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Όμως σε αυτές τις συνθήκες για όλους ένα είναι σίγουρο. Γονείς, εκπαιδευτικοί καλούνται να σταθούν για άλλη μια χρονιά δίπλα στη νέα γενιά, δίπλα στα παιδιά μας στηρίζοντάς τα με όποιον τρόπο μπορούν και θα το κάνουν διεκδικώντας το καλύτερο για αυτά. Γιατί η καθημερινή πάλη με την αντιλαϊκή πολιτική, η πείρα από τους αγώνες του λαού, το συμπέρασμα από τις καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες που βιώνει η χώρα μας θύμισαν πως «μόνο ο λαός σώζει το λαό». Θύμισαν πως η δύναμη των πολλών και αποφασισμένων να αγωνιστούν για τη ζωή τους, με αλληλεγγύη και συλλογικότητα, είναι αστείρευτη και μόνο αυτή μπορεί να δώσει ανάσα και ανακούφιση.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή