Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Βόρειας Κέρκυρας: Ανακοίνωση για τις Δημοτικές εκλογές

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Βόρειας Κέρκυρας: Ανακοίνωση για τις Δημοτικές εκλογές

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Βόρειας Κέρκυρας χαιρετίζει τους συνδημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Χαιρετίζουμε επίσης όσους συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της ή συμπορεύθηκαν στον εκλογικό αγώνα δίνοντας με περηφάνια, συλλογικότητα και ασυμβίβαστη διάθεση τη μάχη απέναντι στο παλιό. Σφίγγουμε τέλος το χέρι σε όσους βοήθησαν ώστε η ΛΑ.ΣΥ. να αναδειχθεί με υψηλά ποσοστά 1η δύναμη στο Βαλανειό (58%) και στον Άγιο Αθανάσιο (49%) και 2η στις Νυμφές (30%), στον Αγρό (26%) και στη Μεσαριά (25%).
Αναλυτικότερα θέλουμε να επισημαίνουμε:
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έλαβε 1038 ψήφους και εξέλεξε 2 δημοτικούς συμβούλους, 2 προέδρους κοινοτήτων (Αγ. Αθανάσιο, Βαλανειό), 2 κοινοτικούς συμβούλους (Αγρό, Νυμφές) καταγράφοντας ποσοστό 10,2% που σε σχέση με το 2019 είναι ανεβασμένο περίπου κατά 0,5%. Η συγκεκριμένη απήχηση της ΛΑ.ΣΥ. καταδεικνύει την ύπαρξη υπολογίσιμων κοινωνικών δυνάμεων στη βόρεια Κέρκυρα που είναι χειραφετημένες από την αστική πολιτική, τους πολύμορφους μηχανισμούς και τη σαπίλα της. Επιβεβαιώνει πως ένα τμήμα της κοινωνίας μας – αυξημένο για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα – είναι ικανό στο να ξεπερνάει υποσχέσεις, εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα, να εντοπίζει την πολιτική αιτία των προβλημάτων, να εστιάζει στο ήθος του αγωνιστικού πολιτικού λόγου και να στηρίζει την πάλη για την ανατροπή του παλιού.
Η παράταξη Μαχειμάρη έλαβε 50 % και αναδείχθηκε δημοτική αρχή. Το 2019 είχε λάβει 46%. Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της και η διεκδίκηση του δήμου βασίστηκε σε όλο το διαφθαρμένο οπλοστάσιο (ρουσφέτια, ταξίματα, πιέσεις κλπ). Αν και παρουσιάστηκε ως «ανεξάρτητη» είχε τη στήριξη τμήματος της ΝΔ (Τρεπεκλής), του ΠΑΣΟΚ και των φασιστών (ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ κλπ). Η επικράτησή της εξασφαλίζει τη συνέχιση μιας πολιτικής που φέρνει κέρδη σε επιχειρηματίες, στήριξη στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και συνέχιση των προβλημάτων για το λαό με κάποιες καραμέλες που και που για να γλυκαίνει την πίκρα του.
Η παράταξη Βάρελη έλαβε 39,4%. Το 2019 οι παρατάξεις Ασπιώτη – Βάρελη είχαν πάρει αθροιστικά 38,8%. Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου «Συμπαράταξη ανεξάρτητων πολιτών» βασίστηκε στο αφήγημα μιας διοίκησης όπου η βασική διαφορά από τη σημερινή θα ήταν το ότι δεν θα είχε δήμαρχο τον Μαχειμάρη. Παρουσιάστηκε και αυτή ως «ανεξάρτητη» αν και είναι σε όλους γνωστό ότι είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και τμήματος της ΝΔ (Κράτσα). Ουσιαστικές διαφορές σε επίπεδο βασικών θέσεων από τη παράταξη Μαχειμάρη δεν είχε.
Το αποτέλεσμα των εκλογών καταγράφει ένα ιδιαίτερα αρνητικό συσχετισμό. Οι δυνάμεις, που για δεκαετίες στο δήμο περιφρονούν τις λαϊκές ανάγκες βάζοντας υπογραφές σε ό,τι πληγώνει την ζωή μας έλαβαν 90%. Το πολιτικό προσωπικό αυτών των δυνάμεων, παλιό και διαχρονικά δοκιμασμένο, αποδείχθηκε ισχυρό και αποτελεσματικό στη χειραγώγηση του λαού. Σε αυτό συνέβαλε βεβαίως και το ό,τι σε πλατιά τμήματα του λαού κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η μοιρολατρία, η υποχώρηση στο ρουσφέτι και την υπόσχεση αλλά και η λογική του μικρότερου κακού. Κρίσιμη αποδείχθηκε επίσης και η πόλωση των τελευταίων ημερών, η συνειδητή κατασκευή κλίματος «ντέρμπι» από τις παρατάξεις Μαχειμάρη – Βάρελη για να συσπειρώσουν ένα κόσμο που έδειχνε έτοιμος να ψηφίσει τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».
Οι εκλεγμένοι, οι υποψήφιοι και οι φίλοι της ΛΑ.ΣΥ. θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και στα χωριά για τα προβλήματα. Η δημοτική μας ομάδα είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει ξανά τη μόνη σταθερή παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η αντιλαϊκή διαχείριση αλλά και η νομή της εξουσίας σύντομα θα φέρει γκρίνιες, διαφοροποιήσεις και μεταγραφές στις άλλες δύο τόσο στο ΔΣ όσο και σε προέδρους.
Συνδημότες και συνδημότισσες, το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής σημαίνει 5 ακόμη χρόνια χαμένα για την ζωής μας. Όμως μολονότι τα γαρίφαλα που βγήκαν από τις κάλπες μπορεί να μην είναι αρκετά για να ξεκλειδώσουν το μέλλον, είναι ωστόσο ικανά να οργανώνουν τον αγώνα παλεύοντας, σε αυτή τη φάση και για όσο χρειαστεί, και για αυτούς που παρέμειναν «ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ».

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή