Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΚΥΣΕΑ για πόλεμο σε Ισραήλ: Οι ελληνικές αρχές σε εγρήγορση -Με αμείωτη ένταση η φύλαξη των συνόρων της χώρας

ΚΥΣΕΑ για πόλεμο σε Ισραήλ: Οι ελληνικές αρχές σε εγρήγορση -Με αμείωτη ένταση η φύλαξη των συνόρων της χώρας

Συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Το «Ελ. Βενιζέλος» εξυπηρετεί πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ενημέρωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα τέσσερα σημεία στην Ευρώπη που εξυπηρετούν πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ, τις οποίες θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και για ξένους υπηκόους.

«Αν δεν ήταν αυτοί, δεν θα βρίσκαμε πτήση» -Οι Έλληνες που επαναπατρίστηκαν ευγνωμονούν την πρεσβεία μας στο Ισραήλ
Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση
Συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης στην περιοχή με έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Σημειώνεται πάντως ότι πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή, δεν υπάρχει πίεση στα σύνορα. Σε κάθε περίπτωση αυτή δεν πρόκειται να προέλθει στα σύνορα με την Τουρκία, αλλά την Αίγυπτο, καθώς εκεί οδηγεί ο μεταναστευτικός διάδρομος από τα παλαιστινιακά εδάφη. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι η δυνατότητα της Αθήνας να έχει απευθείας επαφή με το Κάιρο για τη διαχείρισή τους και το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών επιτρέπει τη δυνατότητα να υπογραφεί και σχετική συμφωνία, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Κυβέρνηση: Υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια για κάθε περίπτωση
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι κάθε φορά που εκτυλίσσεται μια σύγκρουση στη Μέση Ανατολή συναγερμός χτυπά στην ΕΥΠ και στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης και έχει τη μεγαλύτερη εγγύτητα από πλευράς Δύσης με το πεδίο των συγκρούσεων. Υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια για κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, και οι αρμόδιες υπηρεσίες ερευνούν όλες τις πληροφορίες που φτάνουν σε αυτές.

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή