Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κινητοποίηση στο λιμάνι της Λευκίμμης κατά της ιδιωτικοποίησής του και συμβολική διαμαρτυρία  στα ΕΛΤΑ

Κινητοποίηση στο λιμάνι της Λευκίμμης κατά της ιδιωτικοποίησής του και συμβολική διαμαρτυρία  στα ΕΛΤΑ

Το ΕΚΚ, η ΟΑΣΚ – ΚΟΡΙΣΣΟΣ και λαϊκοί φορείς της Νότιας Κέρκυρας πραγματοποίησαν κινητοποίηση διαμαρτυρία σήμερα  Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 το πρωί στο λιμάνι της Λευκίμμης κατά της ιδιωτικοποίησής του και στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία και στα ΕΛΤΑ Λευκίμμης.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι: «Στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και της θεοποίησης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζεται το δημόσιο συμφέρον, τα εργατικά δικαιώματα και η δυνατότητα άσκησης μια άλλης φιλολαϊκής πολιτικής.
Οι συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων και πιο συγκεκριμένα αυτής του λιμένα της Λευκίμμης είναι οι ακόλουθες:
Μια υποδομή που την έχει χιλιοπληρώσει και την έχει κατασκευάσει ο ελληνικός λαός παραχωρείται έναντι πινακίου φακής στα χέρια ενός ιδιώτη επιχειρηματία. Εμείς απαιτούμε να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει από δημόσιο φορέα για το δημόσιο συμφέρον.
Η διεύθυνση και οι αποφάσεις για το χαρακτήρα που θα έχει το λιμάνι, τι, ποιους και σε ποια τιμή θα εξυπηρετεί, περνάει στα χέρια του ιδιώτη. Εμείς θέλουμε οι αποφάσεις αυτές να λαμβάνονται από τον λαό και τους θεσμούς του.
Ο ιδιώτης έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει για τα συμφέροντά του το μεγαλύτερο μέρος της εμπορικής δραστηριότητας της Νότιας Κέρκυρας (όπως συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες ιδιωτικοποιήσεις) μαραζώνοντας την υφιστάμενη μικροεπιχειρηματική δραστηριότητα. Παράλληλα μπορεί να κατευθύνει, να συντονίζει και να ελέγχει την τουριστική κίνηση της περιοχής αναδιαμορφώνοντας τα χαρακτηριστικά της με γνώμονα την κερδοφορία του και σε βάρος των δεκάδων μικρών τουριστικών επιχειρήσεων. Εμείς επιμένουμε ότι η οργάνωση αυτή πρέπει να καθορίζεται με χρήσεις γης, χωροταξικό σχεδιασμό και σχέδιο σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού από τα θεσμικά όργανα της τοπικής κοινωνίας.


Οι εργασιακές σχέσεις θα προσαρμοστούν σύμφωνα με τις ορέξεις του ιδιώτη «λιμενάρχη», όπως έγινε στην περίπτωση της COSCO στον Πειραιά, επηρεάζοντας και τη συνδεόμενη με το λιμάνι οικονομική δραστηριότητα. Εμείς εργαζόμαστε για την οργάνωση και την εργατική ταξική ενότητα, ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει στην αναχαίτιση κάθε νέας πρόκλησης σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Με την πώληση του λιμανιού ακυρώνεται κάθε δυνατότητα να αξιοποιηθεί το λιμάνι στο μέλλον, προς όφελος του λαού της Νότιας Κέρκυρας, αν κάποια στιγμή ο τελευταίος αποφασίσει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, επιλέγοντας δική του διοίκηση.
Γι’ αυτό πρέπει τώρα να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις, ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λευκίμμης και ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ σε όλους εκείνους που εμφανίζονται άλλοτε πολέμιοι και άλλοτε υποστηρικτές των ιδιωτικοποιήσεων ανάλογα με το ποιος προωθεί την ιδιωτικοποίηση».

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή