Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κερκυραϊκή Συμμαχία: Παρουσίαση ψηφοδελτίου από τον επικεφαλής Γιώργο Καρύδη

Κερκυραϊκή Συμμαχία: Παρουσίαση ψηφοδελτίου από τον επικεφαλής Γιώργο Καρύδη

Συνδημότισσες και Συνδημότες!
Καλή σας μέρα!

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Παράταξής μας ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτώβρη για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων!
Η ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι μια ενωτική, δημοκρατική, δημοτική Κίνηση που ιδρύθηκε το 2014 από κερκυραίες και κερκυραίους δημοκρατικούς πολίτες με κοινωνικές και οικολογικές ευαισθησίες, που ενδιαφέρονται για το καλό και την πρόοδο του τόπου στον οποίο ζουν καθημερινά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Ουδέποτε απέβλεψαν σε κάποιο όφελος, αλλά η ίδια η δυσμενής πραγματικότητα στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας τους οδήγησε ν΄ ασχοληθούν με τα τοπικά προβλήματα.
Ως ενεργοί πολίτες έκριναν ότι δεν μπορεί να μένουν αδιάφοροι, αλλά οφείλουν να αναλάβουν δράση για να βελτιώσουν πρώτιστα την ποιότητα ζωής όλων όσων ζουν σ΄ αυτό το ευλογημένο νησί. Την Κέρκυρα.
Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να τονίσουμε πως ο Δήμος μας δεν μπορεί να συνεχίσει την σημερινή οπισθοδρόμηση, αλλά επιβάλλεται να οδηγηθεί μπροστά!
Βρισκόμαστε εδώ όχι μόνο για να καταδείξουμε τις ανεπάρκειες και τις ευθύνες της σημερινής δημοτικής αρχής στην επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας . Αυτά οι συμπολίτες μας τα ζουν και τα ξέρουν.
Βρισκόμαστε εδώ για ξεφύγουμε από την καθήλωση και την αναποτελεσματικότητα.
Είμαστε εδώ για να δείξουμε πως υπάρχει αξιόπιστη Εναλλακτική Λύση.
Για να δείξουμε ότι η Αλλαγή, η Διαφορετική Προσέγγιση της λύσης των προβλημάτων προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας είναι εφικτή και ρεαλιστική.
Οι στρατηγικές θέσεις της Παράταξής μας για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και της αντιμετώπισης των προβλημάτων των κατοίκων και όσων διαμένουν σ΄αυτόν είναι οι εξής:
1) Η αποκατάσταση της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης και της δημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων του δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Δημοτικών (τοπικών κοινοτήτων). Η Κέρκυρα ξεκινάει από τις δημοτικές κοινότητες, τις γειτονιές, τις «πίσω αυλές» της πόλης και καταλήγει στην Πόλη.
Όλες δε οι σημαντικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και να υπάρχει κοινωνική λογοδοσία.
2) Η προστασία του δημοσίου χρήματος από αυθαίρετες, αδιαφανείς και αναξιοκρατικές χρήσεις και αναθέσεις.
3) Η ορθή και παραγωγική λειτουργία του διοικητικού μηχανισμού του Δήμου. Η δημοτική μηχανή οφείλει να είναι ο κύριος μοχλός παραγωγής αναπτυξιακού έργου. Προϋπόθεση για αυτό είναι η επαρκής στελέχωση με τις αναγκαίες ειδικότητες μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ. Εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Επιμόρφωση σεμινάρια των δημοτικών υπαλλήλων.
4) Ύδρευση-αποχέτευση: Κρατική χρηματοδότηση και δημόσια διαχείριση. Προτείνεται η λύση των φραγμάτων για την ολοκλήρωση του έργου Ύδρευσης Κέρκυρας.
5) Απορρίμματα: Οικολογική διαχείριση στην κατεύθυνση της πράσινης οικονομίας. Προοπτική δημιουργίας ενός zerowaste νησιού. Είναι η προοπτική που επιτάσσει η Ε.Ε. και για την οποία υπάρχει το νομικό καθεστώς, η τεχνογνωσία αλλά και τα χρήματα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.
6) Κυκλοφοριακό – Χωροταξικό : Η πόλη έχει μεγάλο πρόβλημα και πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις τεχνοκρατικές , ρεαλιστικές, οικονομικές. Σε αναμονή της μελέτης του ΣΒΑΚ η πρόταση μας για δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης στις εισόδους της πόλης, αλλά και πλησίον αυτής.
7) Επανάκτηση και αξιοποίηση του δημόσιου χώρου. Παραλίες και παραλιακό μέτωπο ανοιχτά για όλους.
8) Προστασία του περιβάλλοντος- Προστασία της θαλάσσιας ζωής- Προστασία και Καθαρισμός των ακτών του νησιού.
9) Ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Αναγεννητική γεωργική καλλιέργεια και ποιοτική γεωργική παραγωγή. ΟΧΙ ΜΟΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
10) Προστασία και Ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι στρατηγικές μας στοχεύσεις είναι θετικές, ρεαλιστικές, ριζοσπαστικές και αποτελεσματικές.
Όλοι στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αξίζουμε, οφείλουμε και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!!
Είμαστε εδώ για ν΄ αποφευχθεί η διοίκηση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας από παρατάξεις του Δεξιού χώρου και των συνοδοιπόρων τους, που με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές τους αποσκοπούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ολίγων σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και της πλειοψηφίας του κερκυραϊκού λαού.
Και θα τα καταφέρουμε εφόσον ο κερκυραϊκός λαός, μας δώσει την έγκριση με τη ψήφο του στις 8 και 15 Οκτώβρη.
Ξέρουμε στο βάθος της καρδιάς μας, ότι μπορούμε.
Ναι όλοι μαζί μπορούμε! Βήμα- Βήμα με κοινό όραμα, με σκληρή δουλειά με κόπο, με σεβασμό ο ένας στον άλλο.
Κέρκυρα 5 Σεπτέμβρη 2023
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή