Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας: Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα μαθητική ανταλλαγής – μέσω υποτροφιών FLEX 2024-25

Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας: Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα μαθητική ανταλλαγής – μέσω υποτροφιών FLEX 2024-25

Τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση της Ελλάδας, σε συνεργασία με το Corfu Tech Lab και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, καλούν στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για το διαγωνισμό συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μαθητικής Ανταλλαγής Future Leaders Exchange (FLEX), τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, στις 16:00. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας Zoom και κάνοντας προεγγραφή στο σύνδεσμο: https://shorturl.at/arV07.

Ο διαγωνισμός συμμετοχής στο πρόγραμμα FLEX είναι ανοιχτός και καλεί μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα να λάβουν μέρος ώστε να διεκδικήσουν πλήρη υποτροφία για να περάσουν στις Η.Π.Α. ένα ακαδημαϊκό έτος, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο εκεί.

Το FLEX  χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α., οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Councils for International Education και από τη θεσμοθέτησή του το 1993, υλοποιείται σε 21 χώρες της Ευρώπης και Ευρασίας με περισσότερους από 30.000 μαθητές να έχουν λάβει μέρος σε αυτό. Στην Ελλάδα προσφέρθηκε για πρώτη φορά το 2019 και υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στην εκδήλωση ενημέρωσης, οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες καθώς και οι οικογένειες τους, θα μπορέσουν να γνωρίσουν την ιστορία του FLEX, να μάθουν περισσότερα για την υποτροφία και το περιεχόμενο του προγράμματος καθώς και  για τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό, ο οποίο θα είναι ανοιχτός μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2023.

Επιπλέον πληροφορίες:

greece.americancouncils.org

www.discoverflex.org

facebook.com/flexingreece/, Instagram: @flexgreece

E: flex.gr@americancouncils.org

T: 6946604002

Επιστροφή Στην Κορυφή