Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΚΕΔΕ: Επιστολή Κυρίζογλου: Είναι η ώρα της αλληλεγγύης των δήμων μας

ΚΕΔΕ: Επιστολή Κυρίζογλου: Είναι η ώρα της αλληλεγγύης των δήμων μας

Επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στους δημάρχους για τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα στην οποία αναφέρει:

Δήμαρχοι όλων των Δήμων της Ελλάδας,

Η πατρίδα μας φλέγεται και το μόνο που μας πρέπει, αυτή τη στιγμή είναι να σπεύσουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.

Κάποιοι εξ ημών, τη στιγμή που σας γράφω, δίνουν μάχη με τις φλόγες και γι’ αυτό το λόγο, δίχως δεύτερη σκέψη, τώρα είναι η στιγμή της αλληλεγγύης. Είναι η στιγμή να δράσουμε με πρακτικό πνεύμα και με άμεσο τρόπο.

Είναι η ώρα της αλληλεγγύης των δήμων μας και η εκδήλωση αυτής της αλληλεγγύης θα είναι η βάση που θα στηριχθούμε για να επιχειρηματολογήσουμε για την αυτοδιοίκηση που αδίκως και επιπολαίως δέχεται κριτική ίσως για να συγκαλυφθούν ευθύνες της δημόσιας διοίκησης του κράτους μας.

Ας αναλογιστούμε τι μπορεί να χρειάζονται οι συνάδελφοί μας για να σβήσουν τη φωτιά αλλά και για να αντιμετωπίσουν το κοινωνικό πρόβλημα που θα ανακύψει την επόμενη ημέρα δηλαδή μηχανολογικό εξοπλισμό και προσωπικό, όπου μπορούμε, οχήματα (υδροφόρες, σκαπτικά μηχανήματα και κάθε σχετικός εξοπλισμός), κινητοποίηση και υλική στήριξη των κατά τόπους εθελοντικών ομάδων διασωστών για να μπορέσουν οργανωμένα να φθάσουν και να δράσουν επιτόπου.

Αυτά πρέπει να γίνουν σήμερα, για σβήσει η φωτιά σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Κόντρα σε όποιον μας αδικεί εμείς καλά γνωρίζουμε ότι εμείς είμαστε οι πρώτοι παρόντες, στον τόπο που συνέβη το κακό και σε εμάς πρώτους οι συνδημότες μας θα σπεύσουν για να ζητήσουν βοήθεια.

Άμεση ενέργεια, λοιπόν, χωρίς να αναζητούμε τα αίτια και να παίζουμε με την ευθύνη. Εμείς να κάνουμε τη διαφορά, εμείς να σπεύσουμε να βοηθήσουμε, σκεπτόμενοι μόνον τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Ταυτόχρονα, έγκαιρος σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που θα αναπτύξουμε στηριζόμενοι και στους δημότες μας, κινούμενοι στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών.

Αυτά όμως είναι για μετά, για μία άλλη στιγμή και τότε θα πρέπει όλα να τεθούν με παρρησία, με ευθύτητα, με θάρρος. Αυτό σκοπεύουμε να πράξουμε.

Επιστροφή Στην Κορυφή