Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κατρίνης: “Ανυπεράσπιστοι οι πολίτες στην πλημμύρα αυξήσεων και ανατιμήσεων στην αγορά”

Κατρίνης: “Ανυπεράσπιστοι οι πολίτες στην πλημμύρα αυξήσεων και ανατιμήσεων στην αγορά”

Να πάρει μέτρα για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα ανατιμήσεων καλεί ο Μιχάλης Κατρίνης την κυβέρνηση, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Ανάπτυξης.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, αναδεικνύοντας το πρόβλημα της ακρίβειας και των διαρκών ανατιμήσεων.

«Οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με ένα διαρκές και εντεινόμενο κύμα ακρίβειας, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες και υποχρεώσεις τους’» αναφέρει ο κ. Κατρίνης, που επισημαίνει ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα παραμένει εδώ και αρκετούς μήνες σταθερά υψηλός και σε διψήφιο ποσοστό (10,7% τον Αύγουστο), ενώ νέες ανατιμήσεις αναμένονται λόγω της καταστροφικής πλημμύρας στη Θεσσαλία και της δραστικά μειωμένης παραγωγής, αλλά και της επερχόμενης αύξησης των εισαγωγών.

Ταυτόχρονα τονίζει ότι:

υπάρχουν εκτιμήσεις για αυξήσεις ακόμα και 45% στην τιμή χονδρικής των λαχανικών μέσα σε μια εβδομάδα και αυξήσεις πάνω από 15% σε βασικά είδη διατροφής (γαλακτοκομικά, κρέας, ζυμαρικά, όσπρια),
εντείνονται τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και τεχνητών ελλείψεων, ειδικά στις περιοχές που επλήγησαν από την πλημμύρα.
οι πολίτες είναι σε αδιέξοδο από την άνοδο στην τιμή των ενοικίων, αλλά και τις αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων, με την μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά να έχει σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ και τις τιμές στην ενέργεια να ακολουθούν ανοδικές τάσεις.
«Η κυβέρνηση αδυνατεί να περιορίσει την έκταση της ακρίβειας και να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια, αφού οι έλεγχοι στην αγορά για την πάταξη της αισχροκέρδειας είναι αποσπασματικοί και αναποτελεσματικοί, ενώ ακόμα και τα επιδοματικά μέτρα, όπως το market-pass, εικάζεται ότι δεν θα συνεχιστούν’» τονίζει ο Μιχάλης Κατρίνης, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα ανατιμήσεων, να παταχθεί η αισχροκέρδεια στην αγορά και να στηριχθούν η μεσαία τάξη και τα ευάλωτα νοικοκυριά που πλήττονται από τη συνεχιζόμενη ακρίβεια.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή