Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κακοκαιρία Elias: Πώς θα σαρώσει τη χώρα από πάνω ως κάτω, προσοχή και στην Αττική, δείτε τους χάρτες

Κακοκαιρία Elias: Πώς θα σαρώσει τη χώρα από πάνω ως κάτω, προσοχή και στην Αττική, δείτε τους χάρτες

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι επιστήμονες για την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου που ξεκίνησε να χτυπά από σήμερα -και για τρεις τουλάχιστον μέρες περιοχές της χώρας μας- επηρεάζοντας κυρίως την πολύπαθη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το μαθηματικό μοντέλο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προβλέψεων (ECMWF), οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένονται να είναι ιδιαίτερα έντονες στην κεντρική Ελλάδα, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες.

Κακοκαιρία με… διάρκεια και μεγάλα ύψη νερού
«Θα έχουμε μια κακοκαιρία με μεγάλη διάρκεια, που ξεκινά από σήμερα και αναμένεται να κρατήσει μέχρι τουλάχιστον και την Τετάρτη. Μια κακοκαιρία αρκετά ισχυρή αλλά αναμενόμενη, δεν είναι ακραία για την εποχή. Ωστόσο, αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι θα πέσει πάλι αρκετή βροχή στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, όπου η κατάσταση των υποδομών, μετά το πρόσφατο πλήγμα, είναι τραγική. Και επειδή η βροχή θα είναι ιδιαίτερα έντονη, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία μας, είναι κάτι το οποίο θέλει παρακολούθηση», αναφέρει στο iefimerida.gr o Κώστας Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα πιο δύσκολα έρχονται σήμερα Δευτέρα όπου θα «χτυπηθεί» η δυτική, κεντρική και βόρεια Θεσσαλία, δηλαδή Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα αλλά και σε βόρεια Εύβοια και Λαμία, θα πέσει και πάλι πολύ μεγάλος όγκος νερού. Την Τρίτη το ισχυρό κύμα θα κινηθεί πιο ανατολικά και θα δούμε και πάλι πολύ μεγάλο όγκο νερού και προς την ανατολική και νότια Θεσσαλία, προς το Πήλιο, τον Βόλο και άλλες περιοχές που δοκιμάστηκαν από την «κακοκαιρία Daniel». Και η Τετάρτη αναμένεται μια επίσης δύσκολη ημέρα, καθώς το
κύμα της κακοκαιρίας φαίνεται να επιμένει και να ευνοεί βροχές στις περιοχές της Θεσσαλίας, της βορειοανατολικής Στερεάς και της βόρειας Εύβοιας. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «είναι ένα φαινόμενο, λεπτομέρειες του οποίου θα παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα».

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή