Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κακοκαιρία Daniel: Σε κατάσταση συναγερμού η Λάρισα λόγω υπερχείλισης του Πηνειού – «Στα 2,5 μέτρα το νερό σε προάστια της πόλης»

Κακοκαιρία Daniel: Σε κατάσταση συναγερμού η Λάρισα λόγω υπερχείλισης του Πηνειού – «Στα 2,5 μέτρα το νερό σε προάστια της πόλης»

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού βρίσκεται η Λάρισα, καθώς η στάθμη του Πηνειού ποταμού τη νύχτα ανέβηκε στα 10 μέτρα όταν το όριο ασφαλείας είναι 6,40 μέτρα. Τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς στα περίχωρα της πόλης, προκειμένου να ανακόψουν την περαιτέρω άνοδο της στάθμης του ποταμού. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η στάθμη και δεν έρχονται νέες ποσότητες νερού.

Οι περιοχές που βρίσκονται κοντά στις όχθες δέχθηκαν τεράστιες ποσότητες νερού από την υπερχείλιση των φρεατίων και σε προάστια της πόλης παρατηρήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και έστηναν αναχώματα με σακιά προκειμένου να προστατευτούν από τα νερά. Στις δυτικές συνοικίες καταγράφονται εικόνες εκτεταμένης καταστροφής σε κατοικίες, επιχειρήσεις και υποδομές.

Από την πρώτη έξοδο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών και περιμετρικά σε μια έκταση άνω των είκοσι χιλιόμετρων, σχεδόν όλα είναι βυθισμένα στο νερό. Σπίτια, έως το ύψος του πρώτου ορόφου, αυτοκίνητα, βιομηχανικοί χώροι, αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για ένα μοναδικό πλημμυρικό φαινόμενο, που όμοιό του δεν έχουν ξαναζήσει. «Τέτοια πλημμύρα δεν την έχουμε ξαναδεί. Ζήσαμε και τον Ιανό, αυτό ήταν κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο…» λένε κάποιοι, στο πάρκο του Αγίου Θωμά, στη Λάρισα. Πρόκειται για τη συνοικία με τις μεγαλύτερες ζημιές. Το νερό έχει καλύψει κατοικίες, αυτοκίνητα και μηχανήματα.

Με μήνυμα από το 112, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση των κατοίκων από τις περιοχές Γιάννουλη, Άγιο Θωμά και Ιπποκράτη.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή