Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κακοκαιρία: 15 νεκροί και χιλιάδες στρέμματα στη λάσπη – Αγωνία για τον Πηνειό

Κακοκαιρία: 15 νεκροί και χιλιάδες στρέμματα στη λάσπη – Αγωνία για τον Πηνειό

Τις πληγές τους μετρούν πολλές περιοχές στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel ενώ άλλες αγωνιούν για τις επόμενες ώρες λόγω του Πηνειού. Μέσα σε όλα τα δεινά, αυξάνεται και ο κίνδυνος για μολυσματικές ασθένειες.

Απόγνωση, απελπισία, οργή και ερωτηματικά για την επόμενη μέρα, που θα είναι και αυτή ιδιαίτερα δύσκολη, επικρατούν σε αρκετές περιοχές της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας που παραμένουν βουλιαγμένες στις λάσπες από τις καταστροφικές πλημμύρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Οι νεκροί έχουν φτάσουν τους 15, επισήμως αγνοούνται δύο άνθρωποι ενώ αρκετοί είναι αυτοί που παραμένουν εγκλωβισμένοι, περιμένοντας είτε τροφή και νερό είτε να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Και όπου δεν μετρούν νεκρούς και αγνοούμενους, μετρούν ολικές καταστροφές.

Την ίδια ώρα ο Πηνειός συνεχίζει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία, καθώς αν και τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μείωση της στάθμης του, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρξουν πλημμύρες σε άλλες περιοχές σε όλο το μήκος του ποταμού.

Παράλληλα η παρουσία λιμναζόντων νερών και νεκρών ζώων αυξάνει τον κίνδυνο για μολυσματικές ασθένειες, με το θέμα αυτό να αναδεικνύεται σιγά – σιγά σε μία από τις πρώτες προτεραιότητες των αμέσως επόμενων ημερών.

Η Λάρισα είναι βουτηγμένη στα λασπόνερα, ο Βόλος παραμένει για έβδομη μέρα χωρίς νερό και αρκετά χωριά του Πηλίου, που είναι χωρίς νερό και ρεύμα, είναι αποκομμένα λόγω των μεγάλων ζημιών στο οδικό δίκτυο.

ΠΗΓΗ:news247.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή