Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Κέρκυρα: Ιστιοφόρο σκάφος συγκρούστηκε με επιβατηγό πλοίο

Κέρκυρα: Ιστιοφόρο σκάφος συγκρούστηκε με επιβατηγό πλοίο

Ενημερώθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι Ι/Φ σκάφος σημαίας Ιρλανδίας με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με Ε/Γ-Δ/Ρ ελληνικής σημαίας, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κέρκυρα για Παξούς με ογδόντα ένα (81) επιβάτες και έξι (06) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. ανατολικά της Κέρκυρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» Ν.Π. 4447, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Ι/Φ με ασφάλεια, στον λιμένα Γουβιών Κέρκυρας, ενώ το Ε/Γ-Δ/Ρ κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα της Κέρκυρας.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές και στα δύο σκάφη για τα οποία απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το συμβάν δε προκλήθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι Κυβερνήτες αμφότερων των σκαφών για παράβαση του άρθρου 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. (ΦΕΚ 187/1973 Α’) «Παράβαση Κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεων».

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή