Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ιόνιο Πανεπιστήμιο : Διεθνές συνέδριο «Ενσωματώνοντας την πληροφορική και τον κυβερνοχώρο στη μουσική εκπαίδευση και πράξη»

Ιόνιο Πανεπιστήμιο : Διεθνές συνέδριο «Ενσωματώνοντας την πληροφορική και τον κυβερνοχώρο στη μουσική εκπαίδευση και πράξη»

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνει διεθνές συνέδριο με τίτλο: «Ενσωματώνοντας την πληροφορική και τον κυβερνοχώρο στη μουσική εκπαίδευση και πράξη» (Embedding IT and Cyber in music training and performance). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 06 και το Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2023 στην Ιόνιο Ακαδημία και αποτελεί παράλληλα και δράση διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου Musense (MUSic higher EducatioN meetS the cyber dimEnsion).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συζητήσεις που αφορούν την τεχνολογία και τη μουσική πράξη, τη διεπιστημονικότητα στη μουσική, την επαυξημένη πραγματικότητα, τις τεχνολογίες πολυμέσων και την μουσική εκτέλεση εξ αποστάσεως στον κυβερνοχώρο, τόσο ως νέες δεξιότητες για σπουδαστές μουσικής όσο και ως επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις δημιουργικές βιομηχανίες, καθώς και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Musense.

Το έργο Musense χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  KA220-HED (Cooperation partnerships in higher education) και υλοποιείται από το Κονσερβατόριο του Παλέρμο (Ιταλία), την Ευρωπαϊκή Ένωση των Ανώτατων Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (AEC) (Βέλγιο), Την Εράσμια Ανώτατη Ακαδημία Τεχνών των Βρυξελλών (Βέλγιο), το Πανεπιστήμιο Yasar (Σμύρνη – Τουρκία), το Πανεπιστήμιο του Λούντς (Σουηδία) και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Τεχνών Ήχου & Εικόνας).

Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο καθηγητής και Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Γιάννης Τουλής.

 

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Musense: www.musense.eu

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή