Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ιστορική η απόφαση της Βουλής για την σύσταση υποεπιτροπών νησιωτικών και ορεινών περιοχών. Γράφει ο Σπύρος Κροκίδης

Ιστορική η απόφαση της Βουλής για την σύσταση υποεπιτροπών νησιωτικών και ορεινών περιοχών. Γράφει ο Σπύρος Κροκίδης

Με μεγάλη ικανοποίηση ενημερώθηκα για την απόφαση της Βουλής για την σύσταση στην ειδική μόνιμη επιτροπή περιφερειών, δυο υποεπιτροπών, ως εξής: α. υποεπιτροπή νησιωτικών περιοχών. β. υποεπιτροπή ορεινών περιοχών. Κάθε υποεπιτροπή αποτελείται από το ένα τρίτο (1/3) του αριθμού των Βουλευτών της επιτροπής. Η παραπάνω τροποποίηση περιλαμβάνεται στο (ΦΕΚ 22/Α’/12-2-2024).

Είναι πολλοί οι αγώνες που έχουν δοθεί από τον αυτοδιοικητικό κόσμο της πατρίδας μας , για την ειδική νομοθέτηση για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές, με προβλέψεις για τη διοικητική, οικονομική και αναπτυξιακή υποστήριξη των μικρών ορεινών, αλλά και των μικρών νησιωτικών δήμων, ώστε να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, εργασίας και εκπαίδευσης, για τη στήριξη και ενίσχυση των τοπικών πληθυσμών.

Το πρώτο βήμα έγινε,  μένει να καθοριστούν οι αρχές και τα όργανα για τον σχεδιασμό, υποστήριξη και εφαρμογή των πολιτικών αυτών, προσδίδοντας ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες στους οικείους δήμους. Για να καταγραφούν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως είναι η δημογραφική συρρίκνωση, οι κοινωνικοοικονομικές ανισότητες, η ενεργειακή φτώχεια. Συγχρόνως για να αναγνωρίζονται οι ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα αυτών των περιοχών. Κυρίως όμως για να εξασφαλίζονται και οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις υποστήριξης των αναπτυξιακών εγχειρημάτων και προγραμμάτων. Όπως υποστηρίζει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή