Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΙΟΝΙΟΣ ΕΠΟΧΗ: «Ισχυρός, βιώσιμος και ανταγωνιστικός ο τουρισμός στα Ιόνια νησιά στηριζόμενος στην πράσινη ανάπτυξη»

ΙΟΝΙΟΣ ΕΠΟΧΗ: «Ισχυρός, βιώσιμος και ανταγωνιστικός ο τουρισμός στα Ιόνια νησιά στηριζόμενος στην πράσινη ανάπτυξη»

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ», Γιάννης Τρεπεκλής, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού, επισκέφθηκαν την περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Ιονίων Νήσων και συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της Δρ.. Κωνσταντίνο Τσουμάνη.

Ο κύριος Τρεπεκλής αμέσως μετά προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού καθιέρωσε το 1970 να εορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στον Τουρισμό, σε μια οικονομική δραστηριότητα που αποτελεί για τα νησιά μας έναν βασικό πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας. Στα Ιόνια νησιά γνωρίζουμε και έχουμε αντιληφθεί πλέον τον καθοριστικό επιδραστικό ρόλο αυτής της οικονομικής δραστηριότητας, για την ευημερία του τόπου μας και των κατοίκων του. Η επίδραση του τουρισμού είναι καταλυτική για την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, όμως οφείλουμε να διαχειριστούμε με σωφροσύνη, ορθολογισμό και σύνεση, το συγκριτικό πλεονέκτημα που κατέχουμε, ώστε να διασφαλίσουμε την τουριστική βιωσιμότητα και την αειφορία, που θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες του προορισμού μας, χωρίς αποκλεισμούς και με διάχυση του παραγόμενου πλούτου. Αποδείχθηκε και σε αυτή την ιδιόρρυθμη και περίεργη, τουριστικά, χρονιά, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ότι το brand Ιόνια Νησιά, είναι ισχυρό, όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και μεθοδικότητα να εξάγουμε τα συμπεράσματα μας και πάνω σε αυτά να στηρίξουμε μια νέα στρατηγική, γιατί φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην αφετηρία νέων εξελίξεων στο διεθνές τουριστικό πεδίο, το οποίο αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και ένας τουριστικός προορισμός, όπως τα Ιόνια Νησιά, δεν πρέπει να ακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά να τις κατανοεί, να τις αντιλαμβάνεται και να τις ενσωματώνει στην στρατηγική του από την πρώτη στιγμή. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμός φέτος δίνει έμφαση στις Πράσινες επενδύσεις και από την πλευρά μας οφείλουμε να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας και την προσοχή μας, επενδύοντας στους ανθρώπινους πόρους, στην εκπαίδευση και στην εξειδίκευση και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Με σχέδιο, με γνώση, με αποφασιστικότητα και κυρίως με αποτελεσματικότητα οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, σε διεθνές επίπεδο και στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και να καταστήσουμε τα Ιόνια Νησιά, έναν σύγχρονο και ελκυστικό τουριστικό προορισμό».
ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή