Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Η Moody’s αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία στο Ba1

Η Moody’s αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία στο Ba1

Σε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προχώρησε η Moody’s. Στις 4 Αυγούστου έδωσε την επενδυτική βαθμίδα και η Scope Ratings ενώ λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε και η DBRS.

Δυο «σκαλιά» ανέβασε το αξιόχρεο της Ελλάδας ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s. Ανέβασε την ελληνική οικονομία στη βαθμίδα Ba1 με σταθερές προοπτικές – ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα πλέον -, από τη βαθμίδα “Ba3” που διατηρούσε από το 2020.

Η Moody’s είναι ο μοναδικός από τους τέσσερις μεγάλους οίκους αξιολόγησης που είχε το ελληνικό αξιόχρεο τρία σκαλιά κάτω από την επενδυτική βαθμίδα (Ba3).

Στις 4 Αυγούστου έδωσε την επενδυτική βαθμίδα και η Scope Ratings, αφού αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε ΒΒΒ-, ενώ άλλαξε το outlook σε σταθερό από θετικό. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η Scope δεν αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι αξιολογήσεις της δεν λαμβάνονται τυπικά υπόψιν.

Επίσης, στις 8 Σεπτεμβρίου έδωσε στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS Morningstar, αναβαθμίζοντας το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα BBB (low) με σταθερές προοπτικές (trend), από τη βαθμίδα BB (high) – που ήταν μία βαθμίδα χαμηλότερα από τη λεγόμενη επενδυτική – και τις σταθερές προοπτικές.

ΠΗΓΗ:news247.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή