Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ι.Ν. εκφράζει την αντίθεσή της στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ι.Ν. εκφράζει την αντίθεσή της στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ιονίων Νήσων εκφράζει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την ίδρυση μη κρατικών-ιδιωτικών Πανεπιστημίων παρακάμπτοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τονίζεται ότι: «Ως γονείς πληρώνουμε τόσα χρόνια μεγάλα ποσά για τις ελλείψεις που το υπουργείο παιδείας δημιουργεί σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές στα σχολεία.Που στοιβάζει τα παιδιά μας σε πολυπληθή τμήματα και ακατάλληλα σχολεία. Η καθιέρωση δε της ελάχιστης βάσης εισαγωγής είχε ως αποτέλεσμα να κόψει θέσεις από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι γονείς πληρώνουν για τις σπουδές των παιδιών τους υπέρογκα ποσά για ενοίκια, διαβίωση κλπ σε άλλη πόλη. Υπάρχουν οικογένειες που τα οικογενειακά έσοδα τους είναι ο βασικός μισθός και μαζί με την σημερινή ακρίβεια που «τσακίζει» τον οικογενειακό προϋπολογισμό δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν για τα έξοδα σπουδών των παιδιών τους. Άρα λοιπόν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια πιο πρόβλημα έρχονται να λύσουν; Αντιθέτως έρχονται να βάλουν άλλον έναν διαχωρισμό ότι όποιος έχει να πληρώσει μπορεί να σπουδάσει και οι υπόλοιποι ας είναι αναλώσιμοι ως αυριανοί εργαζόμενοι. Θα δημιουργήσει μία τεράστια αγορά που ο καθένας θα ψωνίζει με ότι έχει, δημιουργώντας τεράστιες ανισότητες ανάμεσα στους σημερινούς μαθητές και υποψήφιους φοιτητές. Όσοι -λίγοι- έχουν την οικονομική δυνατότητα απλά θα αγοράζουν πανάκριβα και με απλησίαστα ποσά για τη λαϊκή οικογένεια την είσοδό τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

Εμείς ως γονείς αυτό που διεκδικούσαμε πάντα είναι μια δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση με πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ίσους όρους για όλους τους μαθητές μέσα σε ένα δημόσιο σχολείο που πραγματικά θα δίνει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά μας ανάλογα με τις δυνατότητες και τις κλίσεις τους να ακολουθούν αυτό που τους ταιριάζει.
Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων να ενώσουν τις φωνές τους για να μη κατατεθεί και να μη ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό και να υπερασπιστούν μια πραγματική δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαθητές».

Επιστροφή Στην Κορυφή