Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Η Μητρόπολη  Κέρκυρας κοντά στους πλημμυροπαθείς και στους πυρόπληκτους

Η Μητρόπολη  Κέρκυρας κοντά στους πλημμυροπαθείς και στους πυρόπληκτους

Με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου η Ιερά Μητρόπολις απέστειλε στις δοκιμαζόμενες από τις πλημμύρες Ιερές Μητροπόλεις τα κάτωθι:

8,5 τόνους ζωοτροφές στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, για τους κτηνοτρόφους του Μακρυχωρίου Καρδίτσας.

6 τόνους ζωοτροφές στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για τους κτηνοτρόφους της περιοχής Κουλουρίου Λαρίσης. 500 κοτόπουλα για τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον Βόλο.

Στην Μητρόπολη Δημητριάδος είχε σταλεί ήδη ένα φορτηγό γεμάτο με παλέτες με νερά.

3.074 Ευρώ για τον δίσκο υπέρ των πλημμυροπαθών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. 1.000 Ευρώ για τους πυρόπληκτους της Μητροπόλεως Μαρωνείας στην Κομοτηνή. 1.000 Ευρώ για την επισκευή εκκλησιών στην πυρόπληκτη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.

Παράλληλα, διά των ενοριών της η τοπική Εκκλησία στήριξε την προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Κέρκυρας) με την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία απεστάλησαν στις περιοχές που περνούνε τόσα προβλήματα.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας επικοινώνησε με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες των περιοχών αυτών και εξέφρασε την συμπαράσταση και την αγάπη της τοπικής Εκκλησίας προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή