Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » “Η κυβερνητική στρατιά στο Ιόνιο και το ουτοπικό στοίχημα”. Γράφει ο Ηλίας Βαλάρης

“Η κυβερνητική στρατιά στο Ιόνιο και το ουτοπικό στοίχημα”. Γράφει ο Ηλίας Βαλάρης

Ο πρώτος γύρος των εκλογών ολοκληρώθηκε κι οδεύουμε προς το δεύτερο, με μια περίεργη πολιτική τοξικότητα να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό της προεκλογικής περιόδου που ζήσαμε και για δυο ακόμα 24ωρα θα γευτούμε.
Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι πλην εξαιρετικών εξαιρέσεων, το διακύβευμα που μπήκε στην εκλογική διαδικασία περιορίστηκε κυρίως στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, στα καλλιστεία υποψηφίων και στην αρνητική ψήφο παρά στις προτάσεις, τα προγράμματα αλλά και τους απολογισμούς.
Η αλήθεια είναι ότι προέκυψε μια βαρετή συζήτηση για το ποιος είναι με ποιόν, κι όχι αν μπορεί να κάνει κάτι οπότε κατεβαίνει στον εκλογικό στίβο με κάποιον, που εντέλει δείχνει αξιόπιστος.
Μάλιστα στην περίπτωση που υπήρξαν υποψηφιότητες που αφορούσαν το μεγάλο ερώτημα «ποιος μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά», η αντιπαράθεση κατέληξε ως επιλογή των αντιπάλων στα κατώτατα επίπεδα της πολιτικής, με αρνητική επιχειρηματολογία και συχνά προσβλητικές επιθέσεις.
Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η σύγκρουση στο βορρά του νησιού, όπου η προεκλογική σύγκρουση βασίστηκε στην προσπάθεια υπονόμευσης του προσώπου του αντιπάλου και επανεκλεγέντος Δημάρχου, παρά σε οποιαδήποτε άλλη επιχειρηματολογία, δηλητηριάζοντας παράλληλα κι όλη την κοινωνία.
Το ίδιο συνέβη και συμβαίνει ακόμα και στο υπόλοιπο νησί, έστω και κάπως κομψότερα, αλλά πάντα σε επίπεδο παραπολιτικής και πολύ μακριά από την πραγματική πολιτική αντιπαράθεση.
Πλέον βρισκόμαστε προ του 2ου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχοντας τελειώσει με τους δήμους Βόρειας και Κεντρικής Κέρκυρας, που εξέλεξαν δημοτικές αρχές από τον 1ο γύρο, στο μεν βορρά με το απόλυτο του 50% και πλέον και στο κέντρο με το μπόνους του 43%. Πλέον η μάχη της Κυριακής αφορά τη νότια Κέρκυρα και την Περιφέρεια που είναι και το μεγάλο ζητούμενο για τον τόπο μας.
Στο νότο ξεκίνησαν κλασσικά της επιθέσεις κατά του νυν Δημάρχου και διεκδικητή της επανεκλογής του και στην Περιφέρεια συνεχίζεται το πανηγύρι των επισκέψεων των κυβερνητικών παραγόντων, βουλευτών και υπουργών, που έχουν αναλάβει να κάνουν την εκστρατεία της απερχόμενης Περιφερειάρχη, θεωρώντας προφανώς ως καλό προεκλογικό μέσο την κυβερνητική ομοσταυλία, μιας και διέκριναν πως δεν υπάρχουν άλλα καλύτερα επιχειρήματα για να πειστούν οι πολίτες της ΠΙΝ να υπερψηφίσουν την επιλογή της Αθήνας!
Όπως γίνεται αντιληπτό και για το δεύτερο γύρο λόγος σε προτάσεις, προγράμματα και σχεδιασμούς για το μέλλον δεν γίνεται, αντίθετα επαναλαμβάνεται η… παραπολιτική εκστρατεία με όπλο τα εξαγγελμένα σχέδια της κυβέρνησης για την Περιφέρεια, παραβλέποντας προφανώς πως αυτά μπορούν και πρέπει να υλοποιηθούν υπό οποιονδήποτε περιφερειάρχη και ανεξάρτητα του ποιος διοικεί την ΠΙΝ, μιας κι είναι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού έναντι των πολιτών του Ιονίου, οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω τον τίμησαν με συντριπτικά ποσοστά στις εθνικές εκλογές.
Κι ενώ εξελίσσεται η κυβερνητική πασαρέλα σε όλα τα νησιά, προς ενίσχυση της επίσημης υποψηφιότητας της ΝΔ, προέκυψε κι η απόλυτη απαξίωση της προεκλογικής διαδικασίας με τη δημοσίευση λιβελογραφήματος κατά της ανεξάρτητης υποψηφιότητας που απειλεί με ισχυρές αξιώσεις την Περιφέρεια, σε μια προσπάθεια τελικά να ισοφαριστεί το έλλειμμα της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης με ένα εικαζόμενο έλλειμμα του αντιπάλου.
Αυτό βέβαια που δεν γίνεται κατανοητό, ούτε από τους τοπικούς κομματικούς παράγοντες, ούτε βέβαια από τους κεντρικούς γαλάζιους ταγούς είναι πως η μεγάλη αγωνία των πολιτών του Ιονίου δεν είναι τόσο τα πρόσωπα, όσο το τεκμήριο της αποτελεσματικότητας, ακόμα κι ενόψει των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού για το σχέδιό του για το Ιόνιο.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάθε αποστροφή των κυβερνητικών για τα μεγάλα σχέδια που έχουν για τον τόπο μας, η απορία του ακροατηρίου είναι ποιος θα είναι ικανότερος να τα κάνει πράξη κι εκεί φοβάμαι πως χάνεται η προεκλογική προσπάθεια της κυβερνητικής στρατιάς που αποβιβάστηκε άρον – άρον στο Ιόνιο για να κερδίσει ένα μάλλον ουτοπικό στοίχημα.
Αυτό εντέλει που δεν έγινε κατανοητό από κάποιους είναι πως η φήμη είναι ένα καλό μέσο για πολιτική επικράτηση. Όταν όμως δεν υπάρχουν χειροπιαστά επιχειρήματα και οι εκλογές βασίζονται στο διακύβευμα της αποτελεσματικότητας τότε αυτές κρίνονται με αυτά που βλέπει ο πολίτης!

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή