Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ‘’ Η Κέρκυρα του 2028 είναι εδώ. Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση των υποψηφίων και του νέου λογότυπου της παράταξης της Μερόπης-Σπυριδούλας Υδραίου.’’

‘’ Η Κέρκυρα του 2028 είναι εδώ. Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση των υποψηφίων και του νέου λογότυπου της παράταξης της Μερόπης-Σπυριδούλας Υδραίου.’’

Δεκάδες πολίτες κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον Κήπο του Λαού στην παρουσίαση των υποψηφίων και του νέου λογότυπου της παράταξης της Μερόπης Υδραίου.
Το νέο λογότυπο ΚΕΡΚΥΡΑ 2028 κέρδισε τις εντυπώσεις, αποτυπώνοντας την ενότητα, τον αυτοδιοικητικό, ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της παράταξης Κερκυραίων Δήμος-Κέρκυρα 2028 αλλά και την προοπτική για το μέλλον.
Δεν είναι απλά ένα λογότυπο, το Σχέδιο Κέρκυρα 2028 αποτελεί το πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία. Το πιο φιλόδοξο και τολμηρό πρόγραμμα που έχει κατατεθεί ποτέ.
Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, σε μια άλλη, καλύτερη, πιο σύγχρονη, πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη Κέρκυρα.
Η Μερόπη Υδραίου παρουσίασε τους 8 άξονες του σχεδίου για την Κέρκυρα του 2028, που περιλαμβάνουν:
1ον. Ανακοστολόγηση τελών και υπηρεσιών.
Μείωση του λειτουργικού κόστους που θα οδηγήσει σε μείωση τελών για συγκεκριμένες κατηγορίες δημοτών και επαγγελματιών αλλά και μια σειρά νέων παρεμβάσεων με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη.
2ον. Η νέα τουριστική ταυτότητα της Κέρκυρας.
Η Κέρκυρα επενδύει στον τουρισμό υγείας, στο θαλάσσιο τουρισμό, στον τουρισμό city break, θρησκευτικό, πολιτιστικό κ.α..
Κέρκυρα τουρισμός τεσσάρων εποχών. Αυτός είναι ο νέος στόχος, η νέα μεγάλη ιδέα.
3ον. Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το οποίο θα εγκριθεί και θα αλλάξει την πόλη της Κέρκυρας, με αναπλάσεις, με ανθρώπινες συνθήκες, με προσβασιμότητα, με περιφερειακούς χώρους στάθμευσης, με νέο οδικό και κυκλοφοριακό χάρτη.
Γιατί η Κέρκυρα του 2028 τολμά και δεν φοβάται τις αλλαγές.
4ον. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης. Με κατασκευή 5 νέων σχολείων, προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
5ον. Ο μεγάλος στόχος στον τομέα των έργων είναι η αντικατάσταση του σαθρού Δικτύου Ύδρευσης στο Δήμο. Η υλοποίηση του έργου των αφαλατώσεων για πόσιμο νερό και η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων των βιολογικών που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 17 εκ. ευρώ που αφορά περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Φαιάκων και Αχιλλείων. Παράλληλα, ασφαλτοστρώσεις και βελτίωση του οδικού δικτύου με πενταετές πρόγραμμα που θα αξιολογείται κάθε χρόνο μαζί με μια άλλη σειρά έργων.
6ον. Συνεργατικές επιχειρήσεις για τους νέους, start up με τη στήριξη του Δήμου που θα προσφέρει επαγγελματική στέγη, τεχνογνωσία και υποδομές στους νέους για να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση, εδώ στον τόπο τους.
7ον. Νέους μετρήσιμους στόχους για τα 8 ρεύματα ανακύκλωσης που θα τρέξουν με πιο έντονους ρυθμούς και νέο μοντέλο υπηρεσίας καθαριότητας. Θα δοθεί έμφαση στη μικροκαθαριότητα στις γειτονιές και στα χωριά, στις τουριστικές περιοχές.
8ον. Δημοτικό Δίκτυο Στήριξης της Οικογένειας. Ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα της νέας θητείας μας με δράσεις, έργα αλλά και μέτρα που στοχεύουν στη στήριξη της οικογένειας, των παιδιών, των εφήβων. Δημιουργία Κέντρων Νεότητας, προληπτική και συμβουλευτική ιατρική για την ψυχική υγεία και άλλους συναφείς τομείς.
Στην παρουσίαση των υποψηφίων της παράταξης, που αποτελούν και το συγκριτικό πλεονέκτημα, στάθηκε ιδιαίτερα η Δήμαρχος τονίζοντας ότι οι υποψήφιοι προέρχονται από πολλούς πολιτικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, τους ενώνει η Κέρκυρα του 2028 που είναι η πιο μεγάλη παράταξη, τους ενώνει η θετική σκέψη, η σκληρή δουλειά, οι γνώσεις και η αγάπη για τον τόπο.
Χτίσαμε μια νέα, μεγάλη αυτοδιοικητική παράταξη, με ανθρώπους ικανούς, δημιουργικούς, καταξιωμένους.
Είμαστε έτοιμοι από την πρώτη μέρα να αρχίσουμε να υλοποιούμε το Σχέδιο Κέρκυρα 2028. Είναι ένα σχέδιο που δεν ανήκει μόνο στην παράταξη μας. Ανήκει σε όλους τους συμπολίτες μας. Αποτελεί τη βάση συνεργασίας όλων μας, χωρίς αποκλεισμούς, γιατί όλοι μαζί θα χτίσουμε μια νέα ενότητα, ένα νέο πολιτικό πολιτισμό όπως αξίζει στην Κέρκυρα.
Μαζί Πετύχαμε Πολλά.
Και μαζί, την επόμενη πενταετία, μπορούμε ακόμα περισσότερα.
Πάμε Μαζί. Για την Κέρκυρα του 2028.
Με την αλήθεια μας, με έργο, με πίστη, αισιοδοξία και αγάπη.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή