Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Η Αλεξάνδρα Μπαλού για τις πλημύρες

Η Αλεξάνδρα Μπαλού για τις πλημύρες

«Από το νησί της Κεφαλονιάς, όπου οι κάτοικοί του έχουν βιώσει την ίδια τραγωδία με το λαό της Θεσσαλίας, δηλώνω χωρίς περιστροφές και ψεύτικες ευγένειες, ότι πρόκειται για έγκλημα.
Η πολιτική της κυβέρνησης, όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών, καταδίκασε το λαό στο Θεσσαλικό κάμπο σε μια αδιανόητη καταστροφή. Οι δικαιολογίες περί κλιματικής αλλαγής και των έκτακτων καιρικών φαινομένων που δεν αντιμετωπίζονται, αποτελούν ασέβεια, εμπαιγμό και πρόκληση για όσους χάθηκαν στις λάσπες, όσους αγνοούνται και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής που εξανεμίστηκαν.
Αυτό που συνέβη είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και των αναγκαίων έργων πρόληψης και θωράκισης, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που βάζει σε προτεραιότητα το συμφέρον και τα κέρδη των λίγων και μετρά ως κόστος τη ζωή του λαού. Στις «έξυπνες πόλεις τους», ένας λαός σήμερα, παλεύει για να αναπνεύσει, χωρίς νερό και ρεύμα χωρίς σχέδιο απεγκλωβισμού.
Τα νησιά μας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, της σημερινής Περιφερειακής Αρχής αλλά και των προηγούμενων, στερούνται των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, παραμένουν ανοχύρωτα και ο λαός απροστάτευτος. Οι δηλώσεις της η Κας. Περιφερειάρχη, σε κανάλια και εκπομπές, ότι υλοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα στην Κεφαλονιά, ενώ το νησί παραμένει έρμαιο των καιρικών φαινομένων, δείχνουν πολιτικό θράσος και κυνισμό. Οι ανάγκες του λαού είναι «ξένος πόνος» για αυτούς που στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με πρακτικό τρόπο προς τους πληγέντες και απαιτούμε να παρθούν όλα τα μέτρα διάσωσης, στήριξης και αποκατάστασης. Δεν θρηνούμε σιωπηλά
Τώρα είναι η ώρα για να καταδικαστεί αυτή η πολιτική που αφήνει πίσω της θύματα, καταστροφή και τεράστια κέρδη σε λίγους. Ο λαός έχει τη δύναμη με την οργάνωση και τον αγώνα του να μην επιτρέψει να του καταστρέφουν τη ζωή.
«Πνίξανε τον κάμπο να τους πνίξει η οργή μας.»

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή