Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ην. Βασίλειο: Το τεχνικό πρόβλημα επιλύθηκε, όμως η αποκατάσταση των πτήσεων θα πάρει ημέρες

Ην. Βασίλειο: Το τεχνικό πρόβλημα επιλύθηκε, όμως η αποκατάσταση των πτήσεων θα πάρει ημέρες

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις πτήσεις στο Ην. Βασίλειο εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, στο σύστημα εναέριου ελέγχου, αναμένεται να συνεχιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες, παρότι η αρμόδια αρχή NATS διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα επιλύθηκε.

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή είχαν καθυστέρηση τη Δευτέρα εξαιτίας ζητήματος που προέκυψε στο σύστημα εναέριου ελέγχου το οποίο δεν επέτρεπε τον αυτόματο χειρισμό ορισμένων λειτουργιών στα πτητικά προγράμματα.

Οι εργαζόμενοι στην εναέρια κυκλοφορία χρειάστηκε να εκτελέσουν χειροκίνητα τις λειτουργίες αυτές, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να διαχειριστούν το μεγάλο όγκο των πτήσεων και αυτός ήταν ο λόγος που δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Σύμφωνα με τη ΝΑΤS το πρόβλημα επιλύθηκε χθες στις 3.15 το μεσημέρι, ώρα Αγγλίας.

Ωστόσο, η ομαλή ροή των πτήσεων δεν αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα. Όπως δήλωσε η διευθύντρια της NATS, Juliet Kennedy σε μαγνητοσκοπημένη ανακοίνωσή της για το ζήτημα, θα πάρει λίγο χρόνο ώστε οι πτήσεις να επιστρέψουν σε ομαλή λειτουργία, χωρίς να κάνει αναφορά σε ακριβές χρονικό διάστημα, ενώ διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία με τους αερομεταφορείς για επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς συνεχίζεται.

Η British Airways ήδη επιτρέπει στους πελάτες της με πτήσεις έως και την Τρίτη να αλλάξουν την πτήση τους για άλλη σε μεταγενέστερη ημερομηνία χωρίς χρέωση.

Η εταιρία στατιστικών στοιχείων για την αεροπορία, Cirium, λίγο πριν τη γνωστοποίηση του τεχνικού προβλήματος, ανέφερε ότι 232 πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν από τα αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου και 271 που επρόκειτο να αφιχθούν σε αυτά ακυρώθηκαν, αντιπροσωπεύοντας το 8% και 9% αντίστοιχα των προγραμματισμένων πτήσεων.

ΠΗΓΗ:tornosnews.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή