Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επιστολή στην υπουργό Εσωτερικών για την προσβασιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επιστολή στην υπουργό Εσωτερικών για την προσβασιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Επιστολή σχετικά με το ζήτημα της τήρησης των προβλεπόμενων προδιαγραφών προσβασιμότητας των εκλογικών κέντρων, ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στη χώρα, στις 8 και 15 Οκτωβρίου, απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στην υπουργό Εσωτερικών κ. N. Κεραμέως.
Η ΕΣΑμεΑ ζητά αφενός να πραγματοποιηθεί αξιολόγηση σχετικά με την τήρηση της προσβασιμότητας των εκλογικών κέντρων στις εθνικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο, για την καλύτερη προετοιμασία των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και αφετέρου την έκδοση εγκυκλίου η οποία θα προλαμβάνει και θα επιλύει προβλήματα που τυχόν εμφανίστηκαν στις εθνικές εκλογές.
Σύμφωνα με το άρθρο 36 του ν. 5043/2023 (ΦΕΚ 91 Α΄) προβλέφθηκε η διαμόρφωση χώρου υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα για τα εκλογικά τμήματα που δεν βρίσκονται σε ισόγειο όροφο και δεν πληρούν τα κριτήρια προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία. Η εν λόγω διάταξη εφαρμόστηκε στις εθνικές εκλογές της χώρας, τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Είναι απαραίτητο να εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες προδιαγραφές προσβασιμότητας κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών από τους δήμους και τις περιφέρειες στα εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα και αν παρουσιάστηκαν προβλήματα κατά την εκλογική διαδικασία, ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία στη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Η επιστολή προς την υπουργό επισυνάπτεται.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή