Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Επιστολή Συμβούλων προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί κρίνουν παράνομη την σύγκληση του σώματος

Επιστολή Συμβούλων προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί κρίνουν παράνομη την σύγκληση του σώματος

Επιστολή συμβούλων προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

“κ. Πρόεδρε καλησπέρα!

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.5 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010, όπως σήμερα ισχύει ‘’ Ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης , καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων’’.

Η σύγκληση της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις 16.00 ώρα Ελλάδος, όπως φαίνεται από την πρόσκλησή σας, λαμβάνει χώρα σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ.5 του Ν. 3852/2010, που αφορά τη σύγκληση του ΔΣ σε  κατεπείγουσες περιπτώσεις αλλά  όχι κατά την  προεκλογική περίοδο, η οποία όπως είναι γνωστό έχει ξεκινήσει σήμερα 7-9-2023, καθόσον βρισκόμαστε ένα μήνα προ των δημοτικών εκλογών. Εξάλλου και τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης  της σημερινής συνεδρίασης όχι μόνο δεν αναφέρονται  σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, αλλά δεν τυγχάνουν ούτε καν κατεπείγοντα.

Κατά συνέπεια η σημερινή 25η συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, θεωρούμε πως τυγχάνει παράνομη και καταχρηστική και είναι αντίθετη τόσο με τις ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις όσο και με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τη δημοκρατική δεοντολογία που απαιτείται όλοι οι αιρετοί να σεβόμαστε.

Επειδή δε εμείς αρνούμαστε να  συναινέσουμε στη σύγκληση παράνομης Συνεδρίασης, σας δηλώνουμε πως δεν θα παραστούμε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Τέλος σας ζητούμε κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ, που έχετε συγκαλέσει  για τις 16.00 μ.μ. να αναγνώσετε την παρούσα και να καταχωρηθεί στα Πρακτικά του ΔΣ.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ

Κώστας Γρηγοριάδης

Γιώργος Καρύδης

Θεοφανή Τσιμπούλη

Σπυρίδων Νεράντζης

Γεράσιμος Ανυφαντής

Χρύσα Χαλικιοπούλου

Σπυρίδων Βλάχος”.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή