Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Επίσκεψη Καθηγητών του Πανεπιστημίου του Kentucky στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Επίσκεψη Καθηγητών του Πανεπιστημίου του Kentucky στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Την εβδομάδα από 16 έως 20 Οκτωβρίου, οκτώ μέλη του διδακτικού προσωπικού του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Kentucky (University of Kentucky (UK), Lexington, Kentucky, USA) θα τιμήσουν με την επίσκεψή τους το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έναρξης διμερούς συνεργασίας ανάμεσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Kentucky.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κέρκυρα, οι προσκεκλημένοι καθηγητές θα συναντηθούν με τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος και, παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια, master classes και εργαστηριακά μαθήματα για τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.
Επίσης, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 8.00 το βράδυ δύο από τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Παν/μίου του Kentucky, οι Dr. Ben Arnold και Dr. Jennifer Campbell, θα δώσουν διάλεξη στην Ιόνιο Ακαδημία με θέμα: «Music and War/Music and Diplomacy», ενώ την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 8.00 το βράδυ θα δοθεί συναυλία στον ίδιο χώρο, με τη συμμετοχή των μελών της αποστολής Jason Dovel (τρομπέτα), Tze-Ying Wu (βιόλα), Ben Arnold (πιάνο), Elizabeth Packard Arnold (σοπράνο), Bradley Kerns (τρομπόνι), Jacob Coleman (πιάνο) και Ethan Young (τσέλο).
Η συνεργασία του Πανεπιστημίου του Kentucky με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Αφετηρία αποτέλεσε η επίσκεψη του Καθηγητή Dr. Jason Dovel το 2021 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής του άδειας, όπου δίδαξε μαθήματα τρομπέτας σε συνεργασία με τον Καθηγητή τρομπέτας Σωκράτη Άνθη. Η δεύτερη επίσκεψη του ίδιου καθηγητή πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2023, μαζί με πολλούς φοιτητές του Πανεπιστημίου του Kentucky, μετά από πρόσκληση της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» και στο πλαίσιο των σπουδών των φοιτητών του Πανεπιστημίου του Kentucky στο εξωτερικό (UK Education Abroad).
Τον Νοέμβριο 2022, στο πλαίσιο της δράσης Pharos Summit 2022, εκπρόσωποι του Ιονίου Πανεπιστημίου συναντήθηκαν με εκπροσώπους αμερικανικών Πανεπιστημίων. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε την αφετηρία σύναψης διμερών σχέσεων με Πανεπιστήμια από την Αμερική (όπως τα Columbia, George Mason, Princeton, Stockton, Alabama, Kentucky και William & Mary). Δράσεις όπως αυτή είναι σε απόλυτη αρμονία με έναν από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους του Τμήματος Μουσικών Σπουδών: αυτόν της διεθνοποίησης των μουσικών σπουδών που προσφέρει, μέσα από τη συστηματική ανάπτυξη διεθνών συνεργιών, με στόχο την ανάδειξή του ως σημείου αναφοράς στην ακαδημαϊκή έρευνα, την καλλιτεχνική δημιουργία και την ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης και της Αμερικής._

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή