Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Επίσκεψη εργασίας του Προέδρου του Παγκόσμιου Κέντρου Σινολογίας, με πρόσκληση της Έδρας UNESCO στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Επίσκεψη εργασίας του Προέδρου του Παγκόσμιου Κέντρου Σινολογίας, με πρόσκληση της Έδρας UNESCO στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Μετά από πρόσκληση του Διευθυντή της Έδρας UNESCO καθηγητή Σταύρου Κάτσιου, επισκέφθηκε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Σινολογίας Καθηγητής XuBaofeng, επικεφαλής δωδεκαμελούς αντιπροσωπείας καθηγητών και ερευνητών από κινέζικα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα. Επρόκειτο για επίσκεψη εργασίας με συγκεκριμένη ατζέντα δεδομένης της προεργασίας της ομάδας που συγκροτήθηκε στην Έδρα UNESCO του ΙΠ, με συντονίστρια την Αν. Καθηγήτρια Έλενα Αβραμίδου, πάνω στα θέματα:
• Εκκίνηση της Σινολογίας στην Ελλάδα
• Ίδρυση Κέντρου Σινολογίας και
• Συνέργειες του Παγκόσμιου Κέντρου Σινολογίας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε επίπεδο ερευνητικών προγραμμάτων, διαλέξεων και διδασκαλίας μαθημάτων.
Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη 31 Μαΐου στην αίθουσα Συγκλήτου της Ιονίου Ακαδημίαςκαι, από πλευράς Ιονίου Πανεπιστημίου, παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Ιδρύματος Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, ο διευθυντής της Έδρας UNESCO και του Εργαστήριου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων (ΤΞΓΜΔ) Καθηγητής Σταύρος Κάτσιος και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο των συνεργειών, τα πρακτικά επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων. Αυτό το άκρως θετικό αποτέλεσμα αποτελεί συνέχεια της συμφωνίας που ξεκίνησε από την Έδρα IU UNESCO μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Κινεζικού Διεθνούς Κέντρου για τη Γλωσσική Εκπαίδευση και Συνεργασία (CLEC) για τη χρηματοδότηση διετούς προγράμματος για τη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή