Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΕΟΤ: Επιδιώκουμε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στην αειφορία – Ομιλία Α. Γκερέκου στο συνέδριο της ECTAA

ΕΟΤ: Επιδιώκουμε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στην αειφορία – Ομιλία Α. Γκερέκου στο συνέδριο της ECTAA

ΕΟΤ: Επιδιώκουμε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στην αειφορία – Ομιλίες Α. Γκερέκου και Δ. Φραγκάκη στο συνέδριο της ECTAA
Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου μοντέλου τουρισμού που θα βασίζεται στις αρχές της αειφορίας, τόνισαν η Πρόεδρος, Άντζελα Γκερέκου, και Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας χθες σε ειδική σύσκεψη στο πλαίσιο του εξαμηνιαίου συνεδρίου της ECTAA (European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations), που διεξάγεται στην Αθήνα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ECTAA, της FedHATTA (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού) και του ΗATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και ταξιδιωτικών Γραφείων), σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και με αντικείμενο τις βιώσιμες πρακτικές που πρέπει να υιοθετηθούν στον τομέα του τουρισμού, υπό το πρίσμα της κλιματικής κρίσης που πλήττει και την Ελλάδα.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Ά Γκερέκου, υπενθύμισε τις δράσεις που έχουν αναληφθεί στην Ελλάδα προς την κατεύθυνση της αειφορίας και της βιωσιμότητας, κάνοντας αναφορά στα ειδικά προγράμματα που εξελίσσονται στην Τήλο, την Αστυπάλαια, την Ρόδο, καθώς και στις 250 παραλίες σε όλη τη χώρα που είναι πλήρως προσβάσιμες.

«Ένας βιώσιμος προορισμός πρέπει πρώτα από όλα να είναι ένας ηθικός προορισμός. Ο σύγχρονος ταξιδιώτης εκτιμά προορισμούς με ηθικές αξίες, όπως η ανοχή στη διαφορετικότητα και η ένταξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα των ατόμων με ειδικές ανάγκες» τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΕΟΤ.

Παράλληλα, επικαλούμενη πορίσματα πρόσφατων ερευνών, τόνισε ότι μέχρι το 2030 προβλέπεται ετήσια αύξηση 11% για τον τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα, τη στιγμή που αναδύεται η νέα τάση της οικολογικής πολυτέλειας. «Η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε αυτή την τάση, με αυξανόμενο αριθμό οικολογικών πολυτελών ξενοδοχείων και θέρετρων, που προσφέρουν πραγματικά βιώσιμες εμπειρίες» σημείωσε.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι οι φορείς του ελληνικού και του ευρωπαϊκού τουρισμού θα δημιουργήσουν ένα τουριστικό μοντέλο βασισμένο στην ποιότητα, τη βιωσιμότητα και τον σεβασμό στο περιβάλλον και την κουλτούρα των τοπικών κοινωνιών, που θα προσφέρει οφέλη σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα μετατρέπει το ταξίδι των επισκεπτών σε μια ουσιαστική και αξέχαστη εμπειρία.

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή