Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΕΟΠΥΥ: Διανομή ακριβών φαρμάκων κατ’ οίκον

ΕΟΠΥΥ: Διανομή ακριβών φαρμάκων κατ’ οίκον

Τέλος στις ουρές και στην ταλαιπωρία βάζει η δυνατότητα κατ’ οίκον διανομής φαρμάκων υψηλού κόστους με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, καρκινοπαθείς, πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, νεφροπαθείς κ.α.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, 120.000 ασθενείς σε μηνιαία βάση λαμβάνουν τα φάρμακα τους από σημεία διανομής του Οργανισμού και μπορούν να ωφεληθούν από την συγκεκριμένη διάταξη.

Το σχέδιο νόμου τίθεται σήμερα προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων θα ξεκινήσει στις αρχές του 2024.

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι θα αναπτυχθεί ένα σύστημα εφοδιασμού (logistics), έτσι ώστε, όπως είπε, «τα φάρμακα αυτά να πηγαίνουν με δαπάνες του ΕΟΠΥΥ στο σπίτι ή στα νοσοκομεία όπου γίνεται η θεραπεία, προκειμένου να μην έχουμε ξανά πρόβλημα με ουρές ασθενών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Υπάρχουν κάποια πρακτικά προβλήματα, διότι κάποια φάρμακα διατηρούνται στο ψυγείο (ψυχρής αλυσίδας), αλλά θα τα λύσουμε. Και νομίζω ότι 01/01/24 θα είμαστε έτοιμοι».
ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή